Ana SayfaHisse Öneri ListesiJeopolitik risklerin öne çıkardığı 9 hisse---

Jeopolitik risklerin öne çıkardığı 9 hisse

1 / 13
Jeopolitik risklerin öne çıkardığı 9 hisse
03 Ağustos 2015 - 11:35 www.borsagundem.com

​Son iki-üç haftadır Türkiye'de yaşanan terör olayları ve bölgeye ilişkin artan riskler Borsa İstanbul'u (BIST) da olumsuz yönde etkiliyor. Jeopolitik risklerin arttığı dönemlerde borsada aşağı yönlü bir seyir izlenirken döviz piyasaları ise yükseliş yönünde hareket ediyor. Bu durumda Türk Lirası'nın değeri borsadaki hareketler açısından kritik oluyor. İdil Taraklı’nın Para Dergisi’ndeki haberine göre analistler dövizdeki yükselişe bağlı olarak borsada sert düşüşler görülürse hemen hemen bütün sektörlerin olumsuz etkileneceğini ifade ederken, gıda, perakende ve sanayi sektör hisseleri kurdaki dalgalanmalara karşı defansif olmalarıyla öne çıkıyor.
Finansal piyasalarda belirsizliğin fazla olduğu dönemlerde yeni kazanımlar elde etmekten çok eldeki varlığı korumanın çok daha önemli olduğunu belirten ALB Forex Araştırma Uzmanı Eda Önder, "Bu dönemde yatırımcılar fazla risk almadan defansif hisselere yönelmeliler veya hedge yöntemlerini kullanarak risk yönetimi yapmalılar" diyor. Böyle bir döneme ellerinde hisse senedi ile yakalanmış yatırımcıların alabilecekleri önlemlerin risk algısına ve yatırım pozisyonuna göre değişkenlik göstereceğini kaydeden Önder yatırımcılara şu önerilerde bulunuyor: "Bu tür yatırımcıların VİOP'da kısa pozisyon alarak hedge uygulamaları doğru olur. Hisse senedi pozisyonlarında stop-loss kullanmaları veya hisselerine güveniyorlarsa uzun vade için beklemeliler."
Önder'e göre, hisse senedi seçiminde söz konusu şirketin döviz kurlarına olan duyarlılığı, öz kaynak ve karlılık yapısı da değerlendirilmeli.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)