Ana SayfaHisse Öneri Listesiİş bankası, EKGYO, SNGYO, Brisa hisse tavsiyesi---

İş bankası, EKGYO, SNGYO, Brisa hisse tavsiyesi

1 / 6
İş bankası, EKGYO, SNGYO, Brisa hisse tavsiyesi
02 Kasım 2015 - 10:08 www.borsagundem.com

Ak Yatırım, İş Bankası için 5,90TL hedef fiyat ile 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyesini korudu

 

Ak Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda

şu değerlendirme yapıldı:

    "İş Bankası (Hafif Olumsuz  Endeksin Üzerinde Getiri  12 aylık hedef fiyat: 5,90 TL) 3Ç15 net karını %60 gerilemeyle 379 milyon TL olarak açıkladı. Buna göre bankanın dönem karı bizim 465 milyon TL kar beklentimizin ve analistlerin ortalama kar beklentisi olan 472 milyon TL'nin altında gerçekleşti. Karlılığın beklentimizin altında gerçekleşmesi bankanın TL aktiflerini kısmen fonlanmasında kullandığı

döviz açık pozisyon ve kur swapları üzerinden gerçekleşen maliyetlerin tahminimizi oldukça aşmasından kaynaklandı. İş Bankası, kurda öngörülebilirliğin artması ve TL'nin kuvvetlenmesi sayesinde bu zararların dördüncü çeyrekte önemli ölçüde telafi edileceğini belirtti.

İş Bankası'nın karlılığında gözlenen sert düşüşe rağmen bankanın karşılık giderlerinin kontrol altında kaldığı ve faaliyet giderlerindeki artışın olağanüstü gider kalemlerine rağmen bizim öngörümüzden düşük olduğu dikkat çekiyor. Ayrıca İş Bankası'nın TL kredilerde %1 altında büyüme ve döviz kredilerde %4 büyüme sergileyerek sektör ortalamasına göre daha muhafazakar bir yaklaşım sergilemesi de dikkat çekiyor. Banka 3Ç15'te gayrimenkul portföyünün yeniden değerlemesine giderek özkaynaklarında 2,3 milyar TL ve Sermaye yeterlilik rasyosunda 80 baz puan katkı sağladı. Ancak karlılığın zayıf kalması ve bono portföyü ile iştiraklerden kaynaklanan değerleme zararları ile özkaynaklar artı ş sınırlı kaldı ve SYR 20 baz puanın üzerinde geriledi. Banka'nın 2015 net kar beklentisini %4 azaltarak 3,020 milyon TL'ye indirdik. 12 aylık hedef fiyatımız 5.90 TL seviyesinde bulunuyor ve %18 artış potansiyeli taşıyor. Hisse için "Endeksin Üzerinde Getiri" görüşümüzü koruyoruz."

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)