Ana SayfaHisse Öneri Listesiİniş çıkışların cazip kılacağı 10 hisse---

İniş çıkışların cazip kılacağı 10 hisse

1 / 13
İniş çıkışların cazip kılacağı 10 hisse
25 Ağustos 2014 - 10:50 www.borsagundem.com

Borsa İstanbul’da (BIST) geçen hafta başında 76 bin 539 bin seviyelerinden başlayan yükseliş hareketi genele yayıldı. Endeks, hafta içinde bir ara 79 bin 525 puanlara kadar yükseldi. Analistlere göre, 80 bin direncinin kırılması halinde yeni bir çıkış dalgası başlayabilir. Teknik anlamda BIST-100 endeksi 78 bin 500 üstünde kaldığı sürece analistler 80 bin-80 bin 500 bandına kadar giden bir yükseliş göreceğimizi düşünüyor. Bu seviyenin üzerinde de 82 bin-84 binlerin hedefleneceği ifade ediliyor.

Borsada 80 bin seviyesinin kritik bir dönemeç olduğunda tüm analistler hemfikir. Çünkü yükselişin yeni bir ivmeyle uzun soluklu bir ralliye dönüşüp dönüşmeyeceği bu seviyenin aşılıp aşılmayacağına bağlı. 80 binin aşılması halinde yükselişin devam edeceğini düşünen analistler, aşılmaması halinde ise hareketin sadece tepki olarak kalacağını belirtiyor. Piyasada olası bir geri çekilmede ise analistlere göre, 75 bin-76 bin seviyelerinde yatırımcılar yeni bir portföy oluşturabilir. Kısacası borsaya ilişkin beklentiler olumlu. Ancak bazı dalgalanmalar olması da muhtemel.

Endekste olası gerilemelerde ya da hızlı iniş-çıkışlarda ise analistler hisse değişimi ve yeni portföylerin oluşturabileceğini ifade ediyor. Bu dönemde hisse almak isteyen yatırımcılara ise öz kaynakları güçlü, finansal borçları düşük, net borç pozisyonu düşük veya net nakdi olan, fiyat/kazanç(F/K) oranına göre iskontolu hisseler öneriliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)