E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiHSBC'den 4 tavsiye---

HSBC'den 4 tavsiye

HSBC'den 4 tavsiye
03 Mart 2014 - 10:57 borsagundem.com

HSBC Yatırım Menkul Değerler, Ülker için tavsiyesini yükseltirken, BİM, Teknosa ve Coca Cola önerilerini korudu

HSBC Yatırım konu ile ilgili raporunda,Ülker için hedef fiyatını 'Endekse Paralel Getiri'den 'Endeksin Üzerinde Getiri'ye yükseltirken, hedef fiyatını 16TL olarak koruduğunu, bunun yanında BIM, Teknosa ve Coca Cola içecek hisse senetleri için 'Endeksin Üzerinde Getiri' önerisini koruduklarını bildirildi.
   
Raporda şu değerlendirme yapıldı:
   
"HSBC yayınladığı “Gelişmekte Olan Piyasalar Tüketim Sektör Raporu”nda Türkiye’den BİM, Teknosa ve Coca Cola İçecek’i tercih ederken, Ülker için önerisini Endeksin Üzerinde Getiri’ye yükseltti.
Tüketimin Gelişmekte olan Ülkelerin pek çoğunda zayıflamasını bekliyoruz. Özellikle istikrarsız politik görünüm ve tahminlerde aşağı revizyonlar sektör değerleme rasyolarının daha da aşağıya inmesine yol açabilir. Özellikle Türkiye ve Rusya gibi tüketim hızının düştüğü ülkelerde hala yüksek büyüme kaydedebilen ve şu anda daha düşük değerlemelere gelmiş olan hisseleri tercih ediyoruz. Diğer taraftan Polonya, Suudi Arabistan, Kenya ve Nijerya gibi büyümenin hızla devam ettiği ve Yunanistan gibi büyümenin yeni bir ivme kazandığı bölgelerde hisselerin daha yüksek rasyolarla işlem görme potansiyeli yatırımcılar için fırsat yaratmaktadır. Sektörden tercih ettiğimiz hisseler arasında BIM, East African Breweries, Folli Follie, Jarir ve Magnit bulunuyor. Türkiye’de BIM’in yanısıra Teknosa ve Coca Cola İçecek
hisselerini de yüksek büyüme oranları ve cazipleşen değerlemeleri nedeniyle tercih ediyoruz. Her üç hisse için de Endeksin Üzerinde Getiri önerimizi koruyoruz. Ülker için önerimizi ise düşen hisse fiyatı nedeniyle Endekse Paralel Getiri’den Endeksin Üzerinde Getiri’ye yükseltirken16.0TL hedef fiyatımızı koruyoruz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)