Ana SayfaHisse Öneri ListesiHisselerde potansiyel getiri ve tavsiyeler---

Hisselerde potansiyel getiri ve tavsiyeler

1 / 14
Hisselerde potansiyel getiri ve tavsiyeler
03 Mart 2015 - 10:50 www.borsagundem.com

Enka İnşaat

Hedef Fiyat (TL) : 7.17

Öneri :AL

Get.Pot.%: 38.75 

ENKAI 4Ç14 sonuçları

Enka İnşaat 2014 yılı son çeyreğinde hem bizim hem de piyasanın beklentisine paralel olarak 353 milyon TL net kar açıkladı. Holding’in net karı 2013 yılı aynı dönemine göre %11 artarken, bir önceki çeyreğe göre %10 yükseldi. FAVÖK ise 464 milyon TL gerçekleşerek hem bizim 544 milyon TL’lik beklentimizin hem de piyasanın 548 milyon TL’lik beklentisinin altında kaldı. İnşaat işkolunda son çeyrekte karlılığın düşmesi beklentilerdeki sapmanın temel nedeni olarak gösterilebilir.

Holding’in konsolide cirosu yıllık bazda %3 yükselerek 3,284 milyon TL seviyesine geldi. Enerji işkolunda gelirlerde görülen %21’lik artış konsolide gelirlerdeki artışı destekleyen en önemli etken olarak öne çıkıyor. Gayrimenkul gelirleri bu dönemde artan kiralanabilir alan nedeniyle %5 artarken, inşaat işkolunda gelirler büyük projelerin bir kısmının tamamlanması ve yeni eklenen projelerin henüz gelir yaratmaya başlamaması nedeniyle %19 geriledi. Holding’in konsolide FAVÖK’ü 4Ç14’te %10 yükseldi. Enerji işkolunda FAVÖK’te görülen %85’lik artış konsolide FAVÖK’ü arttıran unsur oldu. İnşaatta FAVÖK %44 gerilerken, gayrimenkul tarafında %1 arttı. Konsolide FAVÖK marjı yıllık bazda 1 puan yükseldi %14,1 olarak gerçekleşti. Yine enerji tarafında 4 puan artan marj konsolide marjı yukarı çekti. Gayrimenkul tarafında marj yıllık bazda 3 puan geriledi. Bunun Temel nedeni daha önceki dönemlerde de etkisini gördüğümüz Rusya’daki yeni vergi düzenlemesi.

2015 yılında yeni eklenen projelerin katkısıyla holdingin taahhüt işkolunda marjların daha iyi olmasını, gelirlerin ise artmasını bekliyoruz. Gayrimenkul tarafında ise karlılıkta Rusya’da devam eden ekonomik koşullar ve vergi sistemi nedeniyle bir miktar zayıflama öngörüyoruz. Holdingin net karı beklentilere paralel gerçekleşmiş olsa da operasyonel tarafın beklentilerin altında kalması bugün hisseyi olumsuz etkileyebilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)