E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiHissede Türkiye rakamlarını aşan büyüme---

Hissede Türkiye rakamlarını aşan büyüme

Hissede Türkiye rakamlarını aşan büyüme
09 Haziran 2014 - 16:28 borsagundem.com

Oyak Yatırım hisse raporunda 33 TL fiyat hedefi ile endeks üstü getiri görüşüne yer verdi

Oyak Yatırım, Pegasus için 33 TL hedef fiyat ile 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyesi verdi.
Oyak Yatırım, konu ile ilgili raporunda, Pegasus hisse senetlerinin yüzde 17'lik yükselme potansiyeline sahip olduğunu belirtti.
   
Raporda şu değerlendirme yapıldı:
   
"Düşük Maliyetli Havayolu Taşımacılığı   
Önümüzdeki çeyreklerde beklenen göreceli düzelme… Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan olan seferlerini artıran THY’nin etkisiyle yolcu verimindeki baskı, artan maliyetler ortamında zaten sezonsal olarak da zayıf olan ilk çeyrekte Pegasus’un beklentilerin altında finansallar açıklamasına sebep olmuştur. Önümüzdeki çeyreklerde rekabette göreceli düzelme ve şirketin maliyet kontrolünde iyileşmeler öngörüyoruz.
   
Havacılıkta Türkiye rakamlarını aşan büyüme… Düşük maliyetli işletme stratejisinin başarıyla uygulanmasının sonucu olarak, 2007 ile 2013 yılları arasında Türkiye pazarının bileşik yıllık büyüme oranı %13 olarak gerçekleşirken Pegasus'un tarifeli yolcu sayısı ise %31’lik bileşik yıllık büyüme oranı ile artmıştır.   

Uluslararası hat açılışları açısından pozitif gelişmeler… Düşük maliyetli havayolu taşımacılığı açısından Türkiye’nin ileri gelen şirketi Pegasus, coğrafi avantajını kullanarak yurtdışı hatlardaki varlığını güçlendirmeyi amaçlamaktadır. Bu kapsamda THY’nın imtiyaz sahibi olduğu, antlaşmaların bulunduğu bazı hatlarda liberalizasyon oldukça mühimdir. Son zamanlardaki hat açılış açıklamalarının (Frankfurt, Madrid, Kuveyt, Bahreyn, Prag, Budapeşte) bu açıdan Pegasus için önemli gelişme olduğu görüşündeyiz. Hali hazırda %40 lar seviyesinde olan dış hat yolcu payının artması önemlidir. Bu sayede maliyetleri ağırlıklı olarak döviz cinsinden olan şirketin TL dışı gelirlerin toplamdaki payında da artış söz konusu olacaktır.    Yan gelir potansiyeli… Düşük maliyetli havayolları açısından tarifeli uçuş gelirleri dışında önemli gelir kaynağı olan yan gelirlerin hali hazırda Pegasus’un gelirlerindeki payı %14’le gelişme potansiyeline işaret etmektedir. Yolcu başına düşen yan gelir rakamı ¬8’la East Jet ve Ryanair gibi karşılaştırılabilir havayollarında sırasıyla ¬15 ve ¬13 seviyesindedir.    Düşük ÜYK (ücretli yolcu-km) başına giderler…

Euro ¬4.2cent seviyesinde olan rakam, Pegasus’u kendi bölgesindeki en düşük maliyetli havayolları arasına sokmaktadır. Özellikle genç uçak filosu, yakıt giderlerinde sağladığı göreceli tasarruf etkisiyle avantaj arz etmektedir. Bunun yanı sıra personel giderleri de nispeten düşüktür.
   
Genç ve genişleyen filo… Filosunda 52 uçağı (ortalama yaş 4yıl) olan şirket, 31 Mart 2014 itibarıyla yolcularına Türkiye'de 30, yurtdışında 49 destinasyona tarifeli seferler sunmuş ve böylece 30 ülkede 79 destinasyonluk bir uçuş ağında hizmet vermiştir. Şirket, 2012'de Airbus firmasına 75 adedi kesin, 25 adedi opsiyonlu toplam 100 adet yeni uçağı kapsayan bir sipariş vermiştir. Teslimatların 2016 da başlaması öngörülmektedir.

Şirket için İNA ve karşılaştırılabilir şirketler çarpanları methodlarını kullanarak ulaştığımız hedef fiyatımız TL33’le %17’lik yükselme potansiyeline tekabül etmektedir. Tavsiyemiz “ENDEKSİN ÜZERİNDE GETİRİ” dir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 968,00
En Yüksek: 974,00
En Düşük: 919,00
Değişim 5,05 %
FK: 4,74
PD / DD: 1,81
İşlem Hacmi 4.331.782.163
Toplam Adet: 4.553.813
Ağırlıklı Ort.: 951,20
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)