E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiHaftalık model portföyde değişiklik---

Haftalık model portföyde değişiklik

Haftalık model portföyde değişiklik
01 Eylül 2014 - 14:51 borsagundem.com

Halk Yatırım, haftalık model portföyünde hisse değişikliklerine yer verdi

Halk Yatırım tarafından açıklanan haftalık model portföy değerlendirmesinde şu analizlere ve hisse değişikliklerine yer verildi:  ''Geçen hafta Model Portföyümüzde, gerek küresel likidite koşullarına ek destek beklentisi, gerekse de içeride yeni ekonomik yönetimle ilgili belirsizliklerin azalması ve para politikasından büyümeye destek işaretlerinin alınmasına bağlı olarak, riskli varlıklara yönelik temkinli duruşumuzu taktiksel olarak azaltma kararı aldığımızı duyurduk. Önce, TCMB faiz toplantısı sonrasında, hisse portföyümüzün VİOP'ta 'kısa' pozisyonla koruma altına aldığımız kısmını tamamından yarıya indirdik; daha sonra da yeni kabinenin açıklanması sonrasında, VİOP 'kısa' pozisyonumuzu tamamen kaldırdık. Böylece, hisse ağırlığımızı %20'de bırakırken, hisse bileşiminde de %10 olan bankacılık ağırlığını %20'ye çıkardık. 

Ancak, bu hafta yapılacak Avrupa Merkez Bankası'nın kritik faiz toplantısı sonrasında, küresel risk algılamasındaki yansımalarını gözönünde tutarak, Model Portföy görüşümüzü tekrar gözden geçireceğimizi belirttiğimizi hatırlatalım.

Geçen hafta, taktiksel olarak temkinliliği azaltma stratejimiz çerçevesinde, Model Portföyümüzde yaptığımız değişiklikleri özetlersek;

Hisse portföyümüzde yer alan HALKB ve VAKBN'in %5 olan ağırlıklarını %10'a yükseltirken; TTKOM'daki %20 olan ağırlığımızı %15'e, ANACM'daki %15 olan ağırlığımızı da %10'a indirdik.

''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)