Ana SayfaHisse Öneri ListesiGünün önemli şirket haberleri ve uzman tavsiyeleri---

Günün önemli şirket haberleri ve uzman tavsiyeleri

1 / 6
Günün önemli şirket haberleri ve uzman tavsiyeleri
20 Kasım 2014 - 10:09 www.borsagundem.com


İş Yatırım, Garanti Bankası için 9,32TL hedef fiyat ile 'TUT' önerisini korudu.İş Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:
 
Öneri :TUT Get.Pot.%: 4.83 

BBVA, Garanti Bankası'nın %14,89'unu stın aldı.     

Garanti Bankası'nın İspanyol ortağı BBVA, bankanın %14,89 hissesini Doğuş Grubu'na hisse başına 8,79 TL ödeyerek satın aldı. Ayrıca, 2014 yılı faaliyet karından dağıtılacak temettünün satışa konu beher hisse başına 0.11 TL'sine kadar olan kısmı Doğuş Grubu'na ait olacak. Anlaşma, BDDK dahil gerekli otoritelerin iznine tabi olacak. Söz konusu hisse devrini takiben Doğuş Grubu'nun Garanti Bankasındaki payı %10 olacak ve 10 adet yönetim kurulu üyesinden 2 adedini halen Doğuş Grubu atayacak.

Ferit Şahenk yönetim kurulu başkanı ve Ergun Özen de genel müdür ve yönetim kurulu üyesi olarak görevlerine devam edecekler. Bu durumda bankanın yönetimini koruyor olması olumlu algılanacaktır. BBVA'in toplam payı %50'nin altında kalacağı için bu hisse devri herhangi bir zorunlu çağrı gerektirmeyecek ancak yine de son sözü SPK söyleyecek. BBVA aynı zamanda 229,2 milyon hissesinin hızlandırılmış ikincil arzını tamamlayarak Garanti Bankası hisseleri için kaynak yarattı.

Bizce piyasa fiyatına yakın yerde gerçekleşen 8,90 TL fiyat aynı zamanda kontrol primini de içerdiği için cazip görülmeyecektir. Ancak orta vadede bankanın karlılığı ve yönetim şekli hissenin değerini etkileyecektir. Hedef fiyatımıza göre %5 getiri potansiyeli sunan Garanti Bankası için TUT önerimizi koruyoruz." 

İŞ YATIRIM ARAŞTIRMA

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)