Ana SayfaHisse Öneri ListesiFED'in faiz artırımına dayanıklı 26 hisse...---

FED'in faiz artırımına dayanıklı 26 hisse...

1 / 13
FED'in faiz artırımına dayanıklı 26 hisse...
29 Haziran 2015 - 10:41 www.borsagundem.com

Piyasalar yurtiçinde hükümet kurulma çalışmalarına, yurtdışında ise FED'e kilitlenmiş durumda. FED'in eylül ayında faiz artırımına gideceğini öngören analistlere göre, bu süreçte yatırımcılar ihracatçı ve net döviz pozisyonu olan şirketlere yönelmeli...
Küresel piyasalarda uzun zamandır Amerikan Merkez Bankası'mn (FED) faiz artışını ne zaman yapacağı konuşuluyor. FED Başkanı Janet Yellen, son FED toplantısında faiz artırımının zamanlamasına ilişkin herhangi bir sinyal vermedi. Yellen, artırım için pusulanın ekonomik veriler olduğunu söyledi. Analistlere göre FED faiz artırımı büyük olasılıkla eylül ayında gerçekleştirecek.
Yurtiçinde ise piyasalarda yeni bir hükümetin kurulma beklentisi bulunuyor. Hem yeni hükümet, yurtdışında da FED'e yönelik beklentiler nedeniyle önümüzdeki 45 günlük süre içinde piyasaları dalgalı günlerin beklediği konusunda hemen herkes hemfikir. Bu nedenle BIST-100 endeksinin 80 bin seviyesinde tutunmasının önemli olduğunu söyleyen analistler 80 binde tutunamayıp gevşemesi durumunda endeksin 77 bin 500 ve 72 bin 500'lerde destek oluşturacağını düşünüyor.
FED'den bir faiz artırım kararının gelmesi halinde piyasalardaki faiz oranları ve tonlama maliyetlerinin yükseleceğini söyleyen analistler, bu durumda banka karlarında aşağı yönlü bir etki olacağını belirtiyor. Analistlere göre, bu durumda yabancı ağırlıklı sanayi hisselerinde de düşüş olası. Gıda ise söz konusu kararda piyasalarda görülebilecek dalgalanmalarda en az etkilenecek olan sektör olarak gösteriliyor.
FED'den faiz artırımı kararı gelmesi durumunda izlenmesi gereken sektörler olarak ise döviz geliri yüksek olan otomotiv, inşaat, cam ve beyaz eşya ifade ediliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)