E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiErdoğan'ın bu sözleri ne anlama geliyor?---

Erdoğan'ın bu sözleri ne anlama geliyor?

Erdoğan'ın bu sözleri ne anlama geliyor?
21 Mart 2015 - 07:22 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, çözüm süreciyle ilgili son açıklamaları ne anlama geliyor? İşte cevabı...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, çözüm süreciyle ilgili son açıklamaları ve temkinli yaklaşım tarzı, “Sürecin gidişatıyla ilgili hükümetle farklı mı düşünüyor?” sorularına yol açtı.Habertürk Erdoğan’ın açıklamalarının ne anlama geldiğini sordu:

‘SÜREÇ TOPLUMU RAHATSIZ ETMEMELİ’

Erdoğan’ın Balıkesir’de söylediği “Artık Kürt sorunu yok” sözleri çok tartışıldı. Atlanansa, “artık” ifadesi. Erdoğan “yaratılan algıdan rahatsız” ise bir nedeni de bugüne dek yapılanların göz ardı edildiği inancı olabilir. Erdoğan’ın demokratikleşme adımlarının silah bırakmayla ilgisi olmadığına dikkat çektiği belirtiliyor ve Cumhurbaşkanı’nın sürecin toplumun genelini rahatsız etmeyecek düzlemde ilerlemesi gerektiğini düşündüğü vurgulanıyor.

‘MİLLİYETÇİ DAMAR’

Erdoğan’ın, İmralı’ya gidecek İzleme Heyeti için “Böyle bir şeyden doğrusu benim haberim yok. Bu olaya ben olumlu bakmıyorum” yönündeki sözleri de yine kamuoyunda yaratılmak istenen “Örgüt-Öcalan-HDP istedi, adım atılıyor” algısından duyduğu rahatsızlığın bir çeşit dışa vurulması olarak değerlendilriliyor. Erdoğan’ın, başkanlık sistemi için ‘en az 400 milletvekili’ istediği kritik bir seçime gidilirken, Türkiye’nin milliyetçi damarına basacak girişimlerden rahatsızlık duyduğu ifade ediliyor. Çözüm süreciyle ilgili adımların HDP tarafından sunuluş biçimi, milliyetçi kesimin oylarının hareketlenmesine yol açıyor.

‘TSK’YI KUCAKLADI’

Son olarak kulislerde, Başkomutan sıfatı da taşıyan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne hissiyat açısından hiç olmadığı kadar yakın olduğu vurgulanıyor. Buna göre Erdoğan’ın Harp Akademileri’ndeki konuşması, kumpasın kendisi ile birlikte TSK’ya karşı kurulduğunun altını çizmek için. Erdoğan’ın sözleri, TSK’da da samimi karşılık bulmuş gibi görünüyor. Cumhurbaşkanı’nın “Kumpas kuruldu” sözlerinden sonra TSK mensuplarının süren davalarında yeni adımlar atılması beklentiler arasında.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • g.yıldırım21 Mart 2015 11:12

    bir yılda sorunu çözen kişilerden ALLAH razı olsun.Olumsuz konuşanlar türk-birbirini öldürsün ,savaş baronları da parayı götürsün istiyorlar ,artık mümkün değil.Birazda ANADOLUNUN huzurunu istesiniz ya !!!!

  • ismail21 Mart 2015 10:06

    1 yıl önce KÜRT sorunu vardır diyen SİMDİ kÜRT sORUNU YOKDUR DİYOR garip degilmi