Ana SayfaHisse Öneri ListesiDüşüşten faydalanmak isteyenlere 6 hisse---

Düşüşten faydalanmak isteyenlere 6 hisse

1 / 7
Düşüşten faydalanmak isteyenlere 6 hisse
29 Eylül 2014 - 17:05 www.borsagundem.com

Borsa İstanbul (BIST) sonbahar aylarıyla birlikte aşağı yönlü bir trend izlemeye başladı. Bu¬nun nedeni ise öncelikle bölgede artan riskler. Suriye ve Irak'ta IŞİD'le ilgili gelişmelerin yayıla¬bileceği endişeleri ve Ekim ayı itibarıyla Türki¬ye'yle ilgili kredi derecelendirme kuruluşlarından gelebilecek not açıklamaları piyasaların riskleri arasında başı çekiyor. Bunların yanı sıra Ameri¬kan Merkez Bankası'nın (FED) atacağı adımlar da özellikle gelişmekte olan ülkelere olası etkileri nedeniyle endişe yaratıyor. Bütün bunlar doların yükselmesine yol açarken borsanın da takip ettiği ana olgu bu dönemde dövizdeki hareket¬lenmeler olarak görünüyor.
2.25 TL seviyelerinde seyreden dolar/TL kuru¬na dikkat çeken analistler kurda başlayan 2.20 üzeri hareketlerle birlikte BIST-100 endeksinin 80 bin seyrini bitirdiğini hatırlatıyor. Endeksin 80 bin seviyesi altında önce 76 bin 500'ü, ardından da 74 bin seviyelerini test eniği belirtiliyor. Kısa¬cası son gelişmelere paralel olarak BIST-100'de geçen haftanın başından itibaren düşüş trendinin etkili olmaya başladığını söylemek yanlış olmaz.
İdil Taraklı’nın Para Dergisi’ndeki haberine göre analistler bu nedenle yatırımcıları kendilerini borsadaki sert düşüşlerden korumaları için hisse senedi bazında çok seçici davranmaları yönünde uyarıyor. Yatırımcıların hisse senedi seçerken öz kaynak yapısı güçlü, borçluluk sorunu olmayan hatta net döviz varlığı olan şirketleri izlemeleri öneriliyor. Hatta bu özelliklerin yanı sıra bu hisseler arasında da fiyat/kazanç oranı itibarıyla sektör ortalamasının altında işlem gören yani emsallerine göre iskon-tolu olanların tercih edilmesi gerektiği ifade ediliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)