Ana SayfaHisse Öneri ListesiDövizdeki yükselişten etkilenmeyecek 10 hisse---

Dövizdeki yükselişten etkilenmeyecek 10 hisse

1 / 12
Dövizdeki yükselişten etkilenmeyecek 10 hisse
22 Eylül 2014 - 14:39 www.borsagundem.com

Orta ve uzun vadede piyasanın odaklandığı en önemli konu hâlâ Amerikan Merkez Bankası (FED) riskleri olarak görünüyor. ABD'de ekonomik toparlanma devam ederken FED'in her yeni toplantısıyla birlikte QE'den (parasal genişlemeden) çıkmaya bir adım daha yaklaşması piyasaları ise deyim yerindeyse geriyor. Çünkü piyasalar bankanın bundan sonraki adımının faiz artışı olacağını düşünüyor. Hatta şimdiler de bunun zamanlaması tartışılıyor. FED'den gelen sinyallerin faiz artışını 2015 yılı ilk yarısında yapacağı yönünde olduğu ifade ediliyor. İşte bu yüzden de özellikle gelişmekte olan piyasalar biraz aşağı yönlü hareket etmeye başlamış durumda. Çünkü böylesi bir gelişme en çok gelişmekte olan ülke piyasalarını etkileyecektir. Bu durum dövizde, borsa endekslerinde ve faizlerde önemli hareketlenmeler yaratabilir. Nitekim geçen hafta FED açıklamaları beklenirken dolar 2.23'lcri test etti. 

İdil Taraklı’nın Para Dergisi’ndeki haberine göre analistler, bu süreçte borsa yatırımcılarına döviz ve faizlerin yükselmesinden en az etkilenecek sektör ve hisselerin seçilmesinin önemli olacağını hatırlatıyor. Bu kapsamda gıda ve perakende sektörünün cazibesinin artacağını ifade eden analistlere göre, döviz varlığı döviz yükümlülüğünden yüksek veya eşit olan şirket hisseleri defansif konumunda kalacaklar. Kısacası bu tür olası gelişmelerden olumsuz etkilenmeyecekler.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • uğur23 Eylül 2014 09:14

    izocam da vardı bu senetten sonra..neden atladınız öğrenebilirmiyim editör bey...

  • Borsacı23 Eylül 2014 01:50

    Döviz yükselirse yattığı yerden para kazanan bir iki şirket var onlar kazandırır. Eczacı grubu değil, diğer grup kağıtları. Hele dolar alıp başını gider ise ekstra hikaye yazabilirler.

  • MNT23 Eylül 2014 00:00

    BEN SİZE TEKFEN DERİM SEYREDİN GERİSİ YALAN OLACAK.