Ana SayfaHisse Öneri ListesiDip fiyatlarına yakın 9 hisse---

Dip fiyatlarına yakın 9 hisse

1 / 12
Dip fiyatlarına yakın 9 hisse
14 Eylül 2015 - 10:31 www.borsagundem.com

BIST-100 endeksinin 68 bin-75 bin arasında dalgalanması bekleniyor. Bu dönemde hisse senedi almak isteyenlere ise dip fiyatına yakın, mali yapısı güçlü, karlılığı yüksek, döviz pozisyonlarını hedge eden şirketlerden seçim yapmaları öneriliyor...
Borsa İstanbul (BIST) son dönemde global piyasalardaki negatif risklerin yanı sıra, yurtiçindeki siyasi belirsizlik ve terör olaylarının etkisiyle aşağı yönlü bir seyir izliyor. Kur etkisi nedeniyle son dönemde açıklanan makro verilerde de bozulmalar görülüyor.
Önümüzdeki günlerde global piyasalardaki çalkantının da artması ve yurtiçindeki terör olayları ve gerginliğin sürmesi durumunda analistlere göre, endeksteki düşüş artabilir. Ancak, küresel piyasalardaki riskin dağılması ve içerdeki tansiyonun düşmesi ile BIST-100 endeksinde 75 bin seviyesinin aşılması halinde, borsada alıcılı bir seyrin başlaması bekleniyor. Bu dönem içinse endeksteki düşüşe paralel olarak dip seviyelerine yaklaşan şirket hisselerinin izlenmesi öneriliyor.
Analistler, bu kapsamda son bir yıl içinde dip seviyelerine yakın işlem gören 23 hisse için 'al' önerisinde bulunuyor. Söz konusu hisseleri tablolarıyla görebilirsiniz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)