E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiDeutsche sanayi şirketlerini önerdi---

Deutsche sanayi şirketlerini önerdi

Deutsche sanayi şirketlerini önerdi
18 Nisan 2014 - 09:22 borsagundem.com

Deutsche Bank, Türk hisse senedi piyasalarında sanayi şirketlerine yönelinmesi gerektiği görüşünde

Deutsche Bank, Türk hisse senetleri için dün yayınladığı strateji raporunda, Türk hisse senetlerinin Mart ayındaki aşırı satım seviyesinden toparlandıklarına işaret etti. Bankaların bu yukarı harekette güçlü performans gösterdiklerine dikkat çeken Deutsche Bank, daha uygun değerlemeleri olan sanayi şirketlerine yönelinmesi gerektiğine belirtti.
     
Türk hisse senedi piyasasının sermaye akışı devam ettiği sürece yükselişini devam ettirebileceğini öngören Deutsche Bank, bununla birlikte diğer piyasalardan yüksek perfomansın sürmesi için hisse senetlerinin temel göstergelere daha fazla bel bağlamaya ihtiyacı olduğunu vurguladı. Deutsche Bank, gelişmekte olan piyasalardaki benzerlerle oluşan değerleme farkı dikkate alındığında Türk hisse senedi piyasalarının diğer gelişmekte olan piyasalardan daha fazla pozitif ayrışmasının kısa vadede muhtemel görünmediğini savundu. 
     
Bankalar için tavsiyesini, sanayi şirketlerine göre gösterdikleri güçlü perfornmansın kısa vadede devam etmesinin muhtemel olmadığı değerlendirmesi ile 'nötr'den 'ağırlığını azalt'a indiren Deutsche Bank, Metal ve Madencilik sektörü ve Telekomunikasyon sektörü için 'ağırlığını artır' tavsiyelerini ise korudu. Deutsche Bank, GYO'lar ve içeçek sektörü için 'ağırlığını azalt' tavsiyesinin devam ettiğini belirtti. 
     
Gösterdikleri güçlü performans sonrasında İş Banksı, TSKB ve Aksigortayı en beğendiği hisseler listesinden çıkaran Deutsche Bank, listede Aygaz, Coca-Cola İçecek, Erdemir, Ford Otosan, Sabancı Holding, Turkcell ve THY'ye yer verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)