Ana SayfaHisse Öneri ListesiBorsa İstanbul'da Ramazan beklentisi başladı---

Borsa İstanbul'da Ramazan beklentisi başladı

1 / 12
Borsa İstanbul'da Ramazan beklentisi başladı
25 Mayıs 2015 - 11:12 www.borsagundem.com

​Haziran ayının 17'sinde başlayacak Ramazan ayı öncesinde BiST'te gıda ve perakende sektörleri hisselerinde hareketlilik bekleniyor. Analistler, bu dönemden yararlanmak isteyenler için 7 hisse belirledi...
Ramazan ayının başlamasına artık günler kaldı. Borsa İstanbul'da (BIST) Ramazan ayında hemen her yıl hisse bazlı hareketler görülür. Bu yıl da özellikle perakende ve gıda sektörü hisselerinde yükseliş olması bekleniyor. Hisse senedi piyasasıyla az çok ilgili olan hemen herkesin bunu bildiğini ifade eden analistlere göre, Ramazan ayında bahsi geçen sektörlerdeki şirketlerin satışlarının artması ve daha fazla kar elde etmeleri, borsadaki fiyatlarına da olumlu yansıyor.
Nitekim, borsa şirketlerinin son beş yılı incelendiğinde 2011 hariç bu değerlendirmenin doğru olduğu görülüyor. 2011'de Avrupa borç krizinin gündemde olması nedeniyle borsalarda düşüş yaşandığını hatırlatan analistler bu nedenle o yıl söz konusu sektör hisselerinin kazandırmadığını belirtiyor.
2010, 2012, 2013 ve 2014 yıllarının Ramazan aylarında ise perakende ve gıda sektörleri istisnasız ortalama yüzde 4.5 yükselmiş. Ramazan'ın bu yıl yaz aylarına denk geldiğine işaret eden analistler, gıda ve perakende dışında tatil sezonunun da etkisiyle turizm, havacılık ve ulaştırma sektörlerinde de canlanma görülebileceği kanısındalar. Ancak mevsimselliğin her yıl aynı düzeyde olmayacağına da dikkat çekiliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)