E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiBimeks hedef fiyatını düşürdü---

Bimeks hedef fiyatını düşürdü

Bimeks hedef fiyatını düşürdü
05 Eylül 2014 - 16:50 borsagundem.com

Bizim Menkul tarafından hazırlanan raporda Bimeks hedef fiyatı aşağıya revize edildi

Bizim Menkul Değerler, Bimeks hedef fiyatını 2,33 TL'den 2,16 TL'ye indirdi. Bizim Menkul Değerler konu ile ilgili raporunda, Bimeks için 'Piyasa Üzerinde Getiri' getiri tavsiyesini koruduklarını belirtti.
   
Raporda şu değerlendirme yapıldı:   
 
"BMEKS 30.06.2014 Mali Tablosu Bilgilendirme Notları…     
 
 Türkiye elektronik perakendeciliği pazarı 2014’e pek de parlak bir tabloda başlamadı. Seçim sürecinden kaynaklanan politik gerginlik, döviz kurlarındaki aşırı volatil hareketler, dibe vuran tüketici güveni ve BDDK’nın kredi kartı taksit düzenlemesi sektörü yılın ilk aylarında olumsuz etkiledi. Ancak yılın ikinci çeyreğiyle birlikte sektör daha sakin bir ortama kavuştu. Yılın ilk 5 ayında toplam elektronik perakendeciliği pazarı %17 büyürken, perakende teknoloji mağazaları (TSS) pazarı %10 büyüyerek toplamda 3,4 milyar TL’lik büyüklüğe ulaştı. TSS kanalının pazarın bütününden aldığı pay ise %26 oldu. Özellikle cep telefonlarına getirilen taksit yasağının pazar üzerinde ciddi seviyede olumsuz etkilerinin olması bekleniyordu. Ancak teknoloji mağazaları bankalarla yaptıkları anlaşmalarla müşterilerine alternatif finansman çözümleri sunarak yasağın olumsuz etkilerini minimize etmeye çalıştı.
 
Electroworld’ün ardından Darty’yi de satın alarak pazardaki konumunu güçlendiren Bimeks, 2014’ün ilk yarısını 54 farklı ilde toplam 134.005 m2’lik satış alanına sahip 136 mağazayla kapadı. Şirket 2Ç14’te 8 net mağaza açılışı gerçekleştirirken, toplam satış alanını yaklaşık 15 bin metrekare artırdı.
 
Bimeks’in satışları ikinci çeyrekte %105 artışla 294 milyon TL’ye ulaştı. Geçtiğmiz yıl Electroworld’ün Bimeks bünyesine katılmasından sonra 2014’ün Mart ve Nisan aylarında devralınan Darty mağazaları cironun katlanmasındaki temel neden oldu. Diğer taraftan tüketici elektroniği pazarında özellikle yılın ilk aylarında yaşanan durgunluğa rağmen eş mağaza satışlarının %6,6 büyümesini olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. Bimeks mağazalarına dönüşümü Nisan  ayında tamamlanan Darty mağazaları 2Ç14’te tam kapasiteyle çalışmamıştı. Yılın ikinci yarısında Darty mağazalarının ciroya katkısının daha yüksek olacağını tahmin ediyor ve cirodaki artış hızının daha da artabileceğini düşünüyoruz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mamadu06 Eylül 2014 09:59

    Bizim Menkul Degerler halka arz ettigin Bimeksin ayaklar altinda surunmesi hosuna mi gidiyor. Madem hedef fiyatin bu, al alabildigin kadar 2,16 ya kadar… Teknosa'ya gore 3 kat ucuz sirket…Haydi pazartesi basla toplamaya…:)

  • burakyilmaz05 Eylül 2014 17:42

    parlak değilmiş; ya daha ne büyüsün;%100 mü büyümesi gerekiyor...