Ana SayfaHisse Öneri ListesiBilançolarda öne çıkması beklenen 6 şirket---

Bilançolarda öne çıkması beklenen 6 şirket

1 / 7
Bilançolarda öne çıkması beklenen 6 şirket
05 Ekim 2015 - 11:14 www.borsagundem.com

Borsadaki şirketler yakında üçüncü çeyrek bilançolarını açıklamaya başlayacak. Döviz açığı bulunmayan ve düşük petrol fiyatım lehine çeviren şirketlerin güçlü bilançolar açıklaması bekleniyor. Havacılık, perakende ve otomotivde nispeten güçlü sonuçlar gelebilir. Bu dönemde uzmanların dikkat çektiği hisseler ise THY, Pegasus, Enka inşaat, Tofaş, Tat Gıda ve BIM olarak sıralanıyor.

Geçen hafta yılın üçüncü çeyreğini arkada bıraktık. Türlü belirsizliklerin eşiğinde geçen bir ikinci çeyrek sonrasında üçüncü çeyrek de aslında çok farklı senaryolara sahne olmadı. Bu bağlamda 7 Haziran seçimlerinin ardındaki belirsizlik 1 Kasım seçimleriyle yer değiştirirken, hükümetin kurulamaması ve özellikle kurların yüksek seyretmesi de üçüncü çeyreğin en bariz özellikleriydi. Bu durum da haliyle şirketlerin bilançolarına yansıyacak.

Bu noktada ikinci çeyrek paralelinde döviz borcu olmayan şirketlerin ön plana çıkması beklenirken, düşük petrol fiyatından olumlu etkilenecek şirketlerin de bilançolarında nispeten daha olumlu bir tablo olması bekleniyor. Bankacılık tarafında ise durum pek iç açıcı değil. Uzmanlar, özellikle havacılık, perakende, otomotiv şirketlerinin daha kuvvetli bilanço açıklamasını bekliyor

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)