Ana SayfaHisse Öneri ListesiBilanço beklentisi güçlü 23 hisse---

Bilanço beklentisi güçlü 23 hisse

1 / 15
Bilanço beklentisi güçlü 23 hisse
06 Temmuz 2015 - 11:10 www.borsagundem.com

2015 yılı altı aylık bilançoların açıklanmasına bir ay kaldı. Bilançolar gelmeden önce pozisyon almak isteyenler için analistler beklentisi güçlü, alıma uygun 23 hisse belirledi...
Yılın ikinci yarısına yönelik şirket bilançolarının açıklanmasına kısa bir süre kaldı. Konsolide olmayanlar 10, konsolide olanlar ise 19 Ağustos'ta bilançolarını borsaya bildirmekle yükümlü. Şirketlerin altı aylık bilançoları analistler ve yatırımcılar açısından yılın geri kalanı hakkında önbilgi verecek olmaları açısından çok önemli. Çünkü altı aylık bilançolar; yılın ilk yarısındaki olumlu veya olumsuz faktörlerin yılsonu bilançolarına olası etkilerin tahmin edilebilirliğini artırıyor. Ayrıca mevsimsel anlamda farklılıklar gösteren yılın ilk ve ikinci çeyreklerini içermeleri de şirketlerin yılsonuna dair, maliyetleri, satışları veya net kadarıyla ilgili daha net tahminler yapılmasına olanak sağlıyor. Yılın ilk yansında bilindiği gibi ekonomiyi etkileyen en önemli faktör dolar fiyatındaki hareketlenme idi. Sene başında 2.27-2.30 bandında hareket eden dolar, FED'in faiz artışına haziran ayında başlayabileceği beklentileriyle 2.70'lere doğru tırmandı. Öte yandan, Türkiye'de 7 Haziran genel seçimlerinin getirdiği ekstra baskı da doların, euronun ve dolayısıyla döviz sepetinin tarihi seviyelere gitmesine neden oldu. Bu da gözlerin doğal olarak dövizle iş yapan ve döviz borcu olan şirketlere yönelmesine yol açtı.
Analistlere göre, yılın ilk altı aylık döneminde çimento, holding, banka, cam, bilişim, yazılım ve imalat sektörleri olumlu bir seyir izlediler. Ancak analistler bu sektör şirketlerinin döviz pozisyonlarının da ayrıca incelenmesi gerektiği konusunda hemfikir. Diğer bir deyişle yılın ilk yarısına ilişkin bilançolarda sektörel bazda eğilimlerden ziyade şirket özelinde ayrışmalar olacağı tahmin ediliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)