Ana SayfaHisse Öneri ListesiBedelsiz potansiyeli yüksek 9 hisse---

Bedelsiz potansiyeli yüksek 9 hisse

1 / 12
Bedelsiz potansiyeli yüksek 9 hisse
20 Nisan 2015 - 14:22 www.borsagundem.com

​Hisse senetleri borsada işlem gören şirketlerin 2014 yılsonu bilançolarının açıklanmasının ardından kar rakamlarına göre, bedelli-bedelsiz oranlarının ne olabileceği merak ediliyor. Bu hafta sadece bedelsiz hisse tarafını ele aldık.
Bedelsiz hisse dağıtımı, şirketin sermayesini iç kaynaklardan karşılayarak çıkardığı hisse senetlerinin bir bedel karşılığı olmaksızın ortaklarına dağıtması olarak tanımlanıyor. Bedelsiz hisse dağıtımı, şirketin ana ortaklarının öz sermayesinde bulunan kalemlerden, özellikle net karını ya da geçmiş dönem karını ödenmiş sermayeye eklemek için yapılıyor. Şirketin net karından ya da geçmiş yıl karından ne kadarını ödenmiş sermayeye ekleyip eklemeyeceği ise izleyeceği politikaya bağlı oluyor.
Bir hissenin bedelsiz potansiyeli olup olmadığı ise bilanço döneminde anlaşılıyor. Bunu daha iyi anlayabilmek için en belirleyici kalem olması itibarıyla şirketin yılsonu karı önemli bir veri olarak görülüyor. Analistlere göre, bunun teoride şirkete önemli katkısı olmasa da yatırım kararı alınırken ve yatırımcı psikolojisi açısından pozitif etkisi bulunuyor. Kısacası, bedelsiz potansiyeli yatırımcılar açı-sından tek başına yeterli bir kriter olmasa da orta ve uzun vadeli hisse senedi yatırımlarının tercihlerinden biri olarak görülüyor.
Öte yandan bedelsiz verme potansiyeli olan şirketlerin son dönemde açıkladığı olumlu bilançoların borsada hisse fiyatlarının yükselmesine neden olduğu da bir gerçek. Bunun nedeni ise analistlere göre, söz konusu şirketlerin bedelsiz verebileceği beklentisi. Tabii bazı dönemlerde yüksek bedelsiz verilmesi halinde dolaşımdaki hisse adedi artacağı için sonrasında fiyat üzerinde olumsuz baskı olabildiğini de belirtelim. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AGG01 Ekim 2016 20:49

    İçinde onca bedelsiz olup, bir problemi olmamasına rağmen defter değerinin yarısında olan hisse olurmu.? Piyasa bunları nasıl fiyatlandırmıyor şaşıyorum. 1 TL ver, 50 Krş al misali. :)) Örneğin ALGYO gibi.

  • Üstad Cafer10 Mayıs 2016 02:56

    Bu listeyi yapanlar ya gerizekalı yada burada küçüklere kağıt pazarlıyorlar. Konyadan şaşmayın eninde sonunda bölünecek bedelsiz dağıtacak.

  • arda .19 Mayıs 2015 18:50

    bir zamnlar gsray ıda bedelsi,zler için de en başta gösterip milletin vebalini almışlardı ...

  • Kaçan Grup20 Nisan 2015 22:11

    Dünyada bizden başka bir ülkede böyle bedelsiz beklentisi-bedelsiz potansiyeli saçmalığı var mı? Kağıt üzerinde yapılan bir değişikle şirketin değeri artar mı?

  • kemal20 Nisan 2015 18:54

    egeen neden yokkı 3000 uzerınde potansıyel ve 10 mılyon euroluk yatırım kararı aldı mutlaka bedelsız yapacak 30 trılyon yatırımı bedelsızle karsılayacak

  • misafir20 Nisan 2015 18:36

    bunlar hikaye . yönlendirme, kimin ekmeğine kaymak sürecekler, elimize verip gidecekler yıllardır hep aynı hikaye, yalan dolan birazda sen oyalan..

  • KONYA20 Nisan 2015 17:29

    EN BÜYÜK BEDELSİZ POTANSİYELİ OLAN HİSSELERDEN BİRİDE KONYA ÇİMENTO NASIL OLUYORDA BU 9 HİSSENİN İÇİNE GİREMİYOR ANLAMIYORUM...

  • ALGYO20 Nisan 2015 15:52

    ALGYO YOK MU,,BEDELSİZ POTANSİYELİ ÇOK YÜKSEK.