Ana SayfaHisse Öneri ListesiBankacılık endeksi şirketleri için tavsiye---

Bankacılık endeksi şirketleri için tavsiye

1 / 9
Bankacılık endeksi şirketleri için tavsiye
20 Ekim 2014 - 09:45 www.borsagundem.com

3Ç14 için kısa vadeli katalist yok    
Bankalar 3Ç14 sonuçlarını 27 Ekim tarihinden itibaren açıklamaya başlayacak. Açıklama öncesinde bankalara ilişkin tahminlerimizi gözden geçirdik ve 2015 ve 2016 kar tahminlerimizde 
sırasıyla %9 ve %8 aşağı yönlü revizyona gittik. 2014 tahminlerimiz ise %2 aşağıya geldi. Bunun yanı sıra bankalara ilişkin 12 aylık hedef fiyatlarımızı da ortalama %5 aşağı çektik. Bankalara ilişkin genel görü şümüz ise "NÖTR" (hisse fiyatlarında yaşanan son geri çekilme sonrasında) olarak devam ettiriyoruz. Bankalarda gerek yukarı ve gerekse aşağı poıtansiyelin sınırlı olduğuna inanıyoruz. Küresel Büyümeye ilişkin yavaşlama endişeleri, Avrupa Merkez Bankası'nın varlık alımına ilişkin belirsizliğin devam etmesi ve bölgesel istikrarsızlık bankalarda yukarı potansiyeli sınırlayıcı etken.

Makro ekonomik tahminlerimizde bazı revizyonlar gerçekleştirdik. Merkez Bankası'nın 2015 yılında 75 baz puanlık faiz (önceki 125 baz puan) indirimine gitmesini bekliyoruz. Ekonomistimiz ortalama TL faizi beklentisini 2015 ve 2016 yılları için 50 baz puan artışla %8.5 seviyesine yükseltti. Bu sebeple fonlama maliyeti tahminimiz değişirken, net faiz marjına ilişkin projeksiyonlarımız aşağıya geldi. TL faiz artışına daha duyarlı olan kamu bankalarındaki kar tahminlerimizde keskin düşüşler gerçekleşti. Bu nedenle 'NÖTR' duruşumuzu korumuş olsak da, hisse derecelendirmelerimizde TL faizdeki değişiklik karşısında daha istikrarlı görünüme sahip olduğunu düşündüğümüz bankalara doğru bir değişimi uygun görüyoruz.

Büyük ölçekli bankalardan sadece İş Bankası'nı "Endeksin Üzerinde" olarak derecelendiriyoruz. Halkbank ve Vakıfbank için derecelendirmemizi ise aşağı yönde revize ederek "NÖTR"e düşünüyoruz. Bunun yanı sıra istikrarlı kar görünümü ve konsolide sonuçlara iştiraklerin artan katkısı nedeniyle Garanti Bankası'nı beğenmeye devam ederken, sınırlı yukarı potansiyele bağlı olarak banka için "NÖTR" derecelendirmemizi koruyoruz. Küçük ölçekli bankalardan TSKB'yi yukarı yönde revize ederek "Endeksin Üzerinde" olarak derecelendirirken, Albaraka için aşağı yönde revize ile derecelendirmemizi "NÖTR"e çekiyoruz. Albaraka görüşümüzdeki aşağı yönlü revizyonda, katılım bankalarına ilişkin devlet bankalarının sektöre girecek olması nedeniyle marjlarında baskı oluşacağına inanmamız etkili olmuştur.

Global karışıklığın izin vermesi durumunda piyasanın olumlu reaksiyon verebileceğini düşünüyoruz. Haziran seçimlerinin ardından makro tarafta da yaşanacak toparlanmayla İyimserliğin 1Y15 sonrasında yeniden gündeme gelebileceğini düşünüyoruz. Fakat bu iyimserliği satın almak için henüz çok erken olduğunu belirtmek isteriz. Bankaların şu anki değerlemeleri dikkate alındığını "NÖTR" bir duruşun makul olduğuna inanıyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)