E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiAlarko için fiyat hedefi yüzde 36 yükseldi---

Alarko için fiyat hedefi yüzde 36 yükseldi

Alarko için fiyat hedefi yüzde 36 yükseldi
10 Aralık 2014 - 14:54 borsagundem.com

Burgan Yatırım, Alarko Holding hedef fiyatını 5 TL'den 6,80TL'ye yükseltti

Burgan Yatırım konu ile ilgili raporunda, Alarko Holding için tavsiyesini 'AL' olarak sürdürdüklerini belirtti.
   
Raporda şu değerlendirme yapıldı:
   
"Alarko – Cengiz İnşaat Ortaklığının Çanakkale Karabiga’da kuracağı ithal kömüre dayalı termik santral için 4 Türk bankasından toplam 765 milyon dolar kredi almasının, projenin önemli bir safhasının geride kaldığını göstermesi bakımından önemli olduğunu düşünüyoruz. Söz konusu finansmanın ardından artık bu projeyi de şirket değerlememize dâhil ediyoruz. Karabiga projesiyle beraber hedef değerimiz 5 TL’den 6.80 TL’ye çıkıyor. Hâlihazırdaki uzun vadeli AL tavsiyemizi korumakla beraber kısa vadede hisseye ilginin yeniden artmasını bekliyoruz. Yatırımcıların Karabiga değerini de değerlemelere koymalarıyla beraber piyasadaki hedef değerlere olan iskontoların da daha bariz bir şekilde ortaya çıkacağını düşünüyoruz.
   
2018’ de faaliyete geçtiğinde Alarko’nun çehresini değiştirecek bir proje. Projenin 2018 ortasında devreye girmesiyle Alarko’nun payına senede ilave 400 milyon TL FAVÖK ve 250 milyon TL üzerinde net kâr kazandırmasını bekliyoruz. Şu anki rakamları neredeyse dörde katlayacak bir gelişmeden bahsediyoruz. Grubun elektrik dağıtım ve perakende hizmetleriyle olan sinerjiyi de dâhil ettiğimizde grubun karlılığına etkisinin daha fazla olmasını beklemek gayet olası.
   
Karabiga’yı değerlemeye dâhil ettiğimizde Alarko hisselerinde ciddi bir iskonto görüyoruz. 2014 başından beri ALARK hisseleri piyasanın %25 gerisinde performans gösterdi Bunun ana sebepleri  1) Kazakistan’daki taahhüt işlerinde işveren tarafından yapılan kapsam daraltmaları, 2) Bir takım maliyet aşımları ve oluşan ciddi net zararlar, 3) Eldeki taahhüt işlerinin çok düşük bir seviyeye düşmesi olduğunu düşünüyoruz. Karabiga yatırımının çok uzun vadeli bir süreç olduğunu ve önümüzdeki birkaç yıl eksi serbest nakit akışına sebep olup net borç miktarını yükselteceği gerçeğini göz önünde bulundurmamıza rağmen projenin uzun vadede Alarko değerlemesine yapacağı katkı son derece muhafazakar varsayımlarla dâhi müthiş bir seviyede gözüküyor."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 131,50
En Yüksek: 132,50
En Düşük: 128,90
Değişim 1,86 %
FK: 4,45
PD / DD: 2,44
İşlem Hacmi 517.718.952
Toplam Adet: 3.958.830
Ağırlıklı Ort.: 130,77
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)