E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiAk Yatırım tavsiye yükseltti---

Ak Yatırım tavsiye yükseltti

Ak Yatırım tavsiye yükseltti
05 Aralık 2013 - 15:40 borsagundem.com

Ak Yatırım, şirket raporunda hedef fiyatı 3,05 TL olarak belirlediklerini açıkladı

Ak Yatırım Şişe Cam ile ilgili raporunda, Şişe Cam tavsiyesini 'Endekse Paralel Getiri'den 'Endeksin Üzerinde Getiri'ye yükseltirken, hedef fiyatı 3.05TL olarak belirlediklerini kaydetti.
Raporda şu değerlendirme yapıldı:
"Hisse fiyatındaki son zayıflamanın ardından, Şişe Cam primi, borsaya kote olan iştiraklerinin değerine göre 3 yıllık ortalamasının altına gelmiş durumda. 9 Ekim’deki son raporumuzda
borsaya kote olan iştiraklerinin değerine göre yüksek primle işlem görmesine bağlı olarak Şişe Cam yerine Trakya Cam’ı tercih ettiğimizi belirtmiştik. Raporumuzdan bu yana Şişe Cam %10 değer kaybı yaşarken işlem gören iştiraklerinin %14 altında performans gösterdi. Rapor tarihinde işlem gören iştiraklerinin değerinin %70 üzerinde primli işlem gören Şişe Cam’ın primi şimdilerde %50 seviyesinde bulunurken son üç yıl ortalaması %59 civarında bulunuyor.
*Tepki beklentimiz paralelinde Şişe Cam için önerimizi ‘Endeksin Üzerinde Getiri’ye revize ediyoruz. Hisse için 12 aylık hedef fiyatımız olan 3,05TL cari fiyata göre %17 yukarı potansiyele işaret ediyor. Diğer taraftan Şişe Cam’ın güçlü bir finansal görünüme sahip olduğunu düşünüyoruz. 2013-2015 dönemi için konsolide ciroda ortalama %16, VAFÖK’te ortalama %24 büyüme tahmin ediyoruz. Bu büyümenin ağırlıklı olarak grup şirketlerinin başını çekecek olan Trakya Cam kaynaklı olmasını bekliyoruz. Trakya Cam’ın hali hazırdaki 7 hattına ek olarak 3 yeni düz cam hattının (kurulu kapasitenin %40 artışı) önümüzdeki birkaç ay içinde devreye girmesi bekleniyor.%23 yukarı potansiyele sahip olan Trakya Cam için de ‘Endeksin Üzerinde Getiri’ notumuz bulunuyor.
*Topkapı arsasının satışı önemli bir gelişme. Şişe Cam Topkapı’daki arsasını Ekim ayında İŞ GYO ve NEF ortaklığına TL320mn+KDV (162mn dolar+KDV, işlemin gerçekleştiği US$/TL kuruyla) bedelle sattı. Biz bu arsayı 100 milyon dolar üzerinden değerliyorduk. Şişe Cam bu satıştan gelir tablosuna 110 milyon TL kar kaydedecek. Bu satış işlemini sadece atıl arazinin nakde dönüştürülmesi anlamında değil, grubun portföyünde yer alan diğer atıl arazi ve gayrimenkuller için – özellikle Paşabahçe arsası– fırsatların değerlendirilmesi yönündeki beklentileri destekleyecek bir gelişme olarak görüyor ve olumlu karşılıyoruz.
 
Teknik Analiz:
 
Hissede 2,55/60 bandı uzun vadeli destek konumunda. Bu bant üzerinden tepki muhtemel. Fakat kısa vadede olumlu bir teknik görünüm için en azından 2.72/75 seviyesinin aşılması gerekiyor. 2.58 seviyesinden gelen tepki sonrasında teknik göstergelerde yukarı yönelmeler yaşanmakla birlikte şu an için kuvvetli bir görünüm sözkonusu değil. Belirttiğimiz bandın aşılabilmesine bağlı olarak görünümün kuvvetlenebileceğini düşünüyoruz. Diğer taraftan uzun vadeli destek olarak belirttiğimiz bandın aşağı geçilmesi durumunda ilk aşamada 2.40/30 bandına doğru hareket yaşanabileceğini belirtmemiz mümkün."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 47,26
En Yüksek: 47,78
En Düşük: 47,04
Değişim -0,84 %
FK: 8,46
PD / DD: 1,02
İşlem Hacmi 1.158.990.908
Toplam Adet: 24.485.411
Ağırlıklı Ort.: 47,25
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)