Ana SayfaHisse Öneri Listesi8 şirkette kar değerlendirmeleri ve getiri hedefi---

8 şirkette kar değerlendirmeleri ve getiri hedefi

1 / 8
8 şirkette kar değerlendirmeleri ve getiri hedefi
13 Ağustos 2014 - 09:55 www.borsagundem.com

Ereğli Demir Çelik

Kapanış (TL) : 4.35 - Hedef Fiyat (TL) : 4.25 - Piyasa Deg.(TL) : 15225 - 3A Ort. İşl.Hac. (TL) : 37.99 Öneri :SAT Get.Pot.%: -2.19 

Güçlü TL ve planlanan bakımlar 2Ç14’te karlılığı olumsuz etkiledi

Ereğli Demir Çelik 2Ç14’te 345mn TL net kar açıkladı, açıklanan rakam önceki yılın %9 üzerinde olmasına rağmen önceki çeyreğin %20 altında gerçekleşti. Net kar bizim tahminimiz olan 373mn TL’nin ve piyasa beklentisi olan 355mn TL’nin de altında oluştu. Tahminlerimizden en büyük sapmanın VAFÖK marjının beklentilere göre daha düşük kalması olduğunu düşünüyoruz ki biz %22 beklerken açıklanan rakam %19.7 oldu.
Satış gelirleri hacimdeki yıllık bazda %6 düşüşe rağmen artan ortalama çelik fiyatları sayesinde %3 arttı ancak önceki çeyreğe göre %3 daralan satış tonajına rağmen satış gelirlerindeki azalma ABD dolarının TL karşısında değer kaybetmesi nedeniyle %8 geriledi. TL’nin değer kazanması şirketin fonksiyonel para birimi ABD olduğu için operasyonel karlılığa da olumsuz yansıdı. Şirketin planlı duruşlara bağlı olarak kaydettiği 36mn TL çalışmayan kısım gideri ve TL’nin güçlü olmasına bağlı oluşan 45mn TL kur farkı zararı da net kara olumsuz yansıdı.
Faaliyet marjları piyasa beklentisinin altında kalmasına rağmen sonuçlar piyasadaki diğer oyuncular ile karşılaştırıldığında oldukça iyi görünüyor ve yıllık bazda bir kötüleşmeye işaret etmiyor. Şirket sonuçlarla ilgili bir telekonferans düzenleyecek. Piyasa tepkisinin hafif olumsuz olabileceğini düşünüyoruz.

İŞ YATIRIM ARAŞTIRMA

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)