Ana SayfaHisse Öneri Listesi7 kritere göre öne çıkan hisseler---

7 kritere göre öne çıkan hisseler

1 / 4
7 kritere göre öne çıkan hisseler
09 Kasım 2015 - 10:26 www.borsagundem.com

2015 üçüncü çeyrek bilançolarının tamamı 19 Kasım'a kadar borsaya gelmiş olacak. Bu hafta BlST'e gelmiş şirket bilançolarını tablolarda yer alan 7 kritere göre inceleyerek 'en iyileri belirledik.

HİSSE senetleri borsada işlem gören şirketlerin önemli bir bölümü 2015 üçüncü çeyrek bilançolarını Borsa İstanbul'a (BIST) bildirdi. Bu hafta 9 Kasım itibarıyla bilançoların büyük çoğunluğunun gelmiş olması bekleniyor. Bankalar konsolide olmayan, diğer şirketler ise konsolide bilançolarını en geç 9 Kasım'a, bankalar da konsolide tablolarını 19 Kasım'a kadar açıklayacak.
Analistler genel olarak 2015 yılı üçüncü çeyrek bilançolarının beklentilerine paralel geldiğini belirterek, bilançolarda kur baskısının belirgin olduğuna dikkat çekiyor. Bankacılık sektöründeki bilançoların ise beklentilerin biraz altında kaldığı, sanayi şirketlerinin bilançolarının ise ön plana çıktığı belirtiliyor.
Yatırımcılara bilançolarda özellikle FAVÖK, net borç, uzun ve kısa vadeli finansal borçlar, öz kaynak, net döviz pozisyonu ve finansal gelir/giderleri incelemeleri öneriliyor.
Bu hafta yatırımcılara fikir vermesi amacıyla, BlST'e gelmiş olan 2015 üçüncü çeyrek bilançolarıyla yedi kriteri kapsayan bir çalışma yaptık. Bu çalışmamızın sonuçlarını tablolardan görebilirsiniz, 'en iyiler'i belirlediğimiz söz konusu çalışmanın yanı sıra analistlere, bilançosu 'iyi' olan ve 'al'ıma uygun hisseleri seçerken nelere dikkat edilmesi gerektiğini de sorduk.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)