Ana SayfaHisse Öneri Listesi5 şirkette günün haberleri ve potansiyel getiriler---

5 şirkette günün haberleri ve potansiyel getiriler

1 / 5
5 şirkette günün haberleri ve potansiyel getiriler
23 Temmuz 2015 - 09:52 www.borsagundem.com

Türk Telekom

Kapanış (TL) : 6.89

Hedef Fiyat (TL) : 7.09

Piyasa Deg.(TL) : 24115

3A Ort. İşl.Hac. (TL) : 9.11

Öneri :TUT

Get.Pot.%: 2.9 

TTKOM 2Ç15 sonuçları

Türk Telekom 2015 yılı 2. çeyreğinde bizim 383 milyon TL’lik beklentimizin bir miktar altında, ancak piyasa beklentisi olan 338 milyon TL’ye paralel 335 milyon TL net kar elde etti. Şirketin net karı yıllık bazda net finansal giderler nedeniyle düşerken, çeyreksel bazda kur hareketlerindeki dalganın azalması nedeniyle artış gösterdi. Şirket geçen yıl 2. çeyrekte 246 milyon TL net finansal gelir kaydetmişti, bu çeyrekte ise 339 milyon TL net finansal gider kaydetti. Konsolide gelirler mobil, sabit internet ve data hizmet gelirlerindeki büyüme nedeniyle %7 artarak 3,526 milyon TL olarak gerçekleşti. Mobil hizmet gelirleri artan abone sayısı ve abone başına gelirler nedeniyle yıllık bazda %15’lik bir iyileşme gösterdi. Bu çeyrekte Avea’nın abone kazancı yavaşlasa da devam etti ve yaklaşık 100 bin adet oldu. Sabit internet gelirleri ise yıllık bazda hem abone kazançları hem de abone başına gelirler sayesinde %6’lık artışı gösterdi. Son dönemde hızlı büyüyen data hizmet gelirleri bu çeyrekte de şaşırtmadı ve %23’lük bir yükseliş gösterdi. Diğer yandan sabit ses gelirleri kaybedilen aboneler ve yatay olan abone başı gelirler nedeniyle yıllık bazda %10’luk bir daralma gösterdi. Konsolide FAVÖK hem bizim hem de piyasanın beklentisine paralel olarak 1,320 milyon TL oldu ve yıllık bazda %5 büyüdü. FAVÖK marjı ise daha düşük marjlı mobil işinin toplam içindeki payının artması nedeniyle yaklaşık yarım puanlık bir gerileme gösterdi ve %37,4 seviyesinde gerçekleşti. Avea bu çeyrekte gelirlerindeki artış ve kontratlı abonelerin payının artması sayesinde FAVÖK’ünü %45 arttırırken FAVÖK marjını da 4 puan iyileştirdi (%18). Sabit tarafta FAVÖK yatay seyretti ancak marj 1 puanlık bir gerileme gösterdi.

Yorum: Türk Telekom’un sonuçları operasyonel olarak piyasa beklentisine ve bizim beklentilerimize paralel gerçekleşti. O nedenle hissede sonuçlara odaklı bir hareket beklemiyoruz.

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Çok düşünün23 Temmuz 2015 11:00

    Bu hisseler geçmişte bana çok zarar ettirdi şahsım bu hisselere yanasmiyorum bu hisse lerin 5 yıllık getirisi sıfır yatırımcı hep zarar etmiş alacaklar 2 defa düşünsün