E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaZiraat Portföy Katılım Endeksi piyasalar ile buluşuyor---

Ziraat Portföy Katılım Endeksi piyasalar ile buluşuyor

Ziraat Portföy Katılım Endeksi piyasalar ile buluşuyor
30 Eylül 2016 - 12:01 borsagundem.com

Borsa İstanbul’da gong, Ziraat Portföy Katılım Endeksi için çaldı.

Ziraat Portföy Katılım Endeksi’nin piyasalarla buluşması nedeniyle düzenlenen gong töreninde, gongu Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanı Mehmet Ali Akben, Borsa İstanbul’un Kurucusu & Onursal Başkanı ve Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Karslı, Ziraat Katılım Bankası Genel Müdürü Osman Arslan, Ziraat Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kılıç, Ziraat Portföy Genel Müdürü Hakan Eryılmaz ve Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ birlikte çaldı.

2015 yılında özel portföy alanında En Yüksek Özel Portföy Büyüklüğü Ödülü’ne layık görülen ve 6 farklı katılım fonuna sahip olan Ziraat Portföy, Katılım Bankacılığına sağladığı katkılara bir yenisini daha ekledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Genel Müdür Hakan Eryılmaz “Danışma kurulu üyelerinin görüş ve icazeti alınarak hazırlanan Ziraat Portföy Katılım Endeksi’ni piyasalar ile buluşturmanın gururunu yaşıyoruz” dedi. Eryılmaz, sözlerine şöyle devam etti “Ziraat Finans Grubu’nun gücü ve tecrübesiyle yola çıkan Ziraat Portföy, Türkiye ekonomisine değer katıyor. Güçlü sermaye yapısı, genç ve dinamik ekibi, şeffaf ve dürüst iş anlayışıyla yeni yatırım fırsatları sunmak için çalışıyor”.

1863 yılından bu yana dünya çapındaki geniş hizmet ağıyla milyonlarca müşterisine hizmet sunan Ziraat Finans Grubu ailesinin bir üyesi olarak, Ziraat Portföy gerek büyüklük gerekse getiri performansındaki başarı anlamında Portföy Yönetimi alanında liderliği hedeflemektedir.

Eryılmaz “Ziraat Portföy’de 2013 yılı Kasım ayında başladığımız yapılandırma ile Ziraat Portföy’ün sektördeki konumunu daha da kuvvetlendirdik. 2013 yılı sonu itibarı ile 1.8 milyar TL olan toplam yönetilen varlık büyüklüğümüz 2016 yılı Ağustos ayı sonu itibarı ile 9.1 milyar TL’ye ulaşırken sektörün 5. büyük portföy yönetim şirketi olduk. Bahsi geçen dönemde sektör %75 büyüme sergilerken Ziraat Portföy’ün büyümesi %400 üzerinde gerçekleşti”.

Ziraat Finans Grubu ayrıca ülkemizin 2023 hedefleri çerçevesinde Katılım Bankacılığına hizmet verecek ürünlere odaklanarak bu alanda sektörün büyümesine katkı sağlamaktadır. 2015 Mayıs ayında faaliyete başlayan Ziraat Katılım kısa zamanda yaptığı yatırımlar ile Haziran sonu itibarı ile 45 şubesi ile 4.85 milyar TL aktif büyüklüğüne ulaşarak yaklaşık %4 pazar payı elde etmiştir. Aynı dönemde Katılım Bankacılığı sektörü toplamda 126 milyar TL aktif büyüklüğü ile bankacılık sektöründe %5 paya sahiptir. Bu kapsamda Ziraat Portföy Katılım Endeksi’ni de yatırımcılarımızın hizmetine sunarak Ziraat Portföy Yönetimi olarak hem Ziraat Katılım’a hem de Katılım Bankacılığı sektörüne desteğimiz devam etmektedir.     

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)