E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaZeybekci: Merkel'in yetkisi olması lazım---

Zeybekci: Merkel'in yetkisi olması lazım

Zeybekci: Merkel'in yetkisi olması lazım
18 Ağustos 2017 - 10:57 borsagundem.com

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Almanya Başbakanı Merkel'e "Gümrük Birliği açıklaması için yetkisi olması lazım" dedi

İzmir Fuarı'nda gerçekleşen Türk-Rus İş Forumu'na katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in "Türkiye ile Gümrük Birliği anlaşmasını güncellemeyi düşünmedikleri" yönündeki açıklamasını değerlendirdi.

"Merkel'in Gümrük Birliği açıklaması için yetkisinin olması lazım" diyen Zeybekci, "Gümrük Birliği revizyonu için 28 ülkenin imzası gerek, birtek Almanya'nın değil" ifadesini kullandı. Ekonomi Bakanı, Avrasya Gümrük Birliği'ne üye olmak istediklerini ve konuyla ilgili temasların bu yıl başlayacağını duyurdu.

Rusya ile ilişkiler hakkında da konuşan Zeybekci, iki ülkenin Kasım 2015'ten önceki iklime çok yakın olduğunu 2017'deki ticaret hacminin 2014'teki 30 milyar dolar seviyesine yaklaşabileceğini söyledi.

TL ve Ruble ticaretini artırmayı hedeflediklerini belirten Ekonomi Bakanı, "Rusya ile serbest ticaret anlaşmasını bu yıl imzalamak istiyoruz" dedi. Bakan, iki ülke arası ticaret hacmi hedefini 100 milyar dolar olarak duyurdu.

Zeybekci'nden önce söz alan Rus Enerji Bakanı Aleksandr Novak, "Türkiye Rusya'nın çok önemli bir ticari bir ortağıdır. Ülkelerimizin çok yönlü iş birliği gelişmektedir. Bütün alanlarda, sanayi, ulaşım, tarım, inşaat, aynı zamanda finans ve diğer birçok alanlarda iş birliğimizi geliştiriyoruz. Aynı zamanda yatırım iş birliği de öngörülüyor ve yapılıyor" dedi.

Ortak Türk-Rus yatırım fonunun oluşturulmasının öngörüldüğünü hatırlatan Novak, "İskenderun'da dökme demir fabrikasının inşaatından söz edebiliriz" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Osmanlı 18 Ağustos 2017 15:38

    Bu Avrupalılarda ne oluyor, kimse onlara birşey denedi ki! kimse Avrupa'ya birşey denedi ki! sadece Türk vatandaşlarını meydanlara toplayıp sadece meydanlardaki vatandaşlara bağırıp çağırıdıkar. Avrupa'yı ayağa kaldıracağız hepsine hesap soracağız falan diye vatandaşın oyuna oynadıkar. Seçimler öncesi doğal mevzular çünkü bu ülkede bu pozlar siyasal prim yapıyor

  • Özdemir Özkan18 Ağustos 2017 14:27

    Boş kınuşmayın. Ab de Almanya istediğini yaptırır. Süzin bu lafınızın Türk vatandaşlarını teselli etmek için söylendiğini hem biz hem de Almanlar biliyor. Avrupa Birliğinde Almanya ne derse o olur. Çünkü ekonomileri çok güçlü ve diğer AB üyeleri de bunu biliyorlar.

  • Gerek 18 Ağustos 2017 13:44

    Bu çatışmalar Türkiye'deki sinema boch gibi şirketlerin olan yatırımlarını kaçırmaz umarız. Adamlar Rusya'dan doğalgaz petrol alıyor ve bu yatırımları Rusya'ya kaydırıp Rusya Almanya arasında bir ithalat itharacat dengesi kurmaya çalışabilirler. Bazı hesapları doğru yapmak gerek