E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZeybekci: Türkiye toprakları iki devlete verilecekti---

Zeybekci: Türkiye toprakları iki devlete verilecekti

Zeybekci: Türkiye toprakları iki devlete verilecekti
25 Eylül 2016 - 07:04 borsagundem.com

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci,15 Temmuz darbe girişimiyle Türkiye topraklarının iki devlete verilmenin hesapları yapıldığını belirterek, “Bu işgal girişiminin sonunda hedeflenen şey Ermenistan ve kürdistandı" dedi.

Bakan Zeybekci, memleketi Denizli'de Gönüllü Teşekküllerle bir araya geldi. Buradaki toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zeybekci, FETÖ'nün darbe girişimi ile Moody's'in Türkiye hakkında verdiği kredi notu konusunda açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz'un bir darbe girişimi olmadığını, 15 Temmuz'un bir işgal girişimi olduğunu belirten Bakan Zeybekci, "15 Temmuz yıllardan beri kurulan, kurgulanan bir oyunun, senaryonun, son aşamasıydı, son sahnesiydi. Yıllardan beri hazırlanan o ihanet kurgusunun, zaman içindeki denemeleriyle, yani bu Gezi olaylarıyla, 17-25 Aralık'la veya ondan önceki E-Muhtırasıyla veya başka şekilde devrede olan bir oyundu. Birilerinin kurguladığı bir ihanet girişiminin Türkiye'yi bölme girişimiydi. Bunu yapanlar, asla affedilmeyecek, ağırlaştırılmış müebbet yediği zaman hücre hapsiyle orada kalacak. Ama bunları hukuk içinde yapacağız.

"SUÇLU ANAM, BABAM, ÇOCUĞUM DAHİ OLSA HESAP VERECEK"

15 darbe girişimi ile ilgili suçlunun fark etmeksizin cezasını çekeceğini belirten Zeybekci, "Bunların içinde, hemen hemen birçoğunu tanıyoruz. Buradaki arkadaşlarımız tanıyor, birçoğunu da ben tanıyorum. Arkadaşımızla zamanında Denizlimize hizmet etmiş olan veyahut Denizlimizin bir şekilde bazı yerlerinde sanayici olan, işadamı olan veyahut öğretim görevlisi veyahut başka görevlerde yer almış olan insanlardır. Suçluysa cezalarını çekecekler. Anam dahi olsa, babam dahi olsa, çocuğum dahi olsa, suçluysa bu millete hesabını verecek, cezasını çekecek. Bu konuda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bunun hesabı mutlaka ve mutlaka sorulacaktır. Yeri geldiği zaman gizliden destekleyenlere, kimsenin olmadığı yerde yüzlerine, çatır çatır söylüyoruz. Bunun söylenmesi gereken yerlerde bu milletin evlatları, gerekeni söylüyor" diye konuştu.

MOODY'S TEPKİ

Moody's'in değerlendirmesi Türkiye'yi tanımamaktan geçtiğini belirten Zeybekci, "Açıklanan bu kredi derecelendirme kuruluşunun Türkiye ile not gerçekleri yansıtmıyor. Diğer taraftan ben altını çizerek şunu söylemek istiyorum bakın Türkiye'nin dış borçlarındaki dış borçlarına bağımlılığı ile ilgili yaşanan veyahut ta ortaya çıkabilecek risklerden bahsediliyor. Tam tersini söylüyorum. Dünyada şu anda finansmanın bu kadar bol olduğu faizleri eksi olduğu ve Avrupa Birliği Merkez Bankası'nın parasal genişlemeye devam ettiği yani Japonya'dan, Norveç'ten Avrupa Birliği'nden , İsviçre Merkez Bankasından eksi faizlerin söz konusu olduğu yaklaşık olarak sadece Avrupa'daki imkan ve kaynaklara baktığımız zaman 6-7 trilyon dolar civarında bir parasal likiditenin şu anda değerlendirilemediği bir ortamda ve bu ekonomik performansları göstermiş olan Türkiye'nin bu finansman dış finansman imkanlarından yararlanması ile ilgili risk var veya bununla ilgili bir sıkıntı olabilir diye bir iddia ortaya sürmüş olmak bence en hafif tabiri ile ciddiyetsizliktir. Bu Türkiye'yi iyi değerlendirememiş olmak demektir veyahut ta Türkiye'nin yaşamış olduğu ekonomi coğrafyasında bu finans piyasaları coğrafyasında Türkiye'nin imkanları, kaynakları ve gücü artı bu coğrafyadaki Türkiye'nin elde edebileceği bu piyasadan elde edebileceği imkan ve kaynakları iyi değerlendirememiş olmak gibi en azından böyle şekilde değerlendirmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE TOPRAKLARI İKİ DEVLETE VERİLECEKTİ"

15 Temmuz darbe girişimiyle Türkiye topraklarının iki devlete verilmenin hesapları yapıldığını aktaran Zeybekci, "Bu işgal girişiminin sonunda hedeflenen şey Ermenistan ve kürdistandı. Türkiye'nin bundan yüz yıl öncesinde çizilen o haritasındaki bu ihanet çetesi bu ruhunu ve vicdanını satmış olan hain ve onun kullandığı maşaların sebep olacağı sonuç Türkiye'nin bölünmesine kadar gidecek olan bir süreçti. Kardeş kavgasıydı, iç savaştı. Bunların sonucu olarak da şu anda Irak'ta ne oluyorsa, Suriye'de ne oldurulmaya çalışılıyorsa Türkiye'de aynı operasyona tabi edilecekti ve bunun için de hedeflenen buydu. O anlamda bu millet tarihi boyunca asla diz çökmedi ve bu millet bu hainlere de gereken cevabı verdi ve Türkiye ile ilgili bu hayaller tamamen ortadan kalkmıştır inşallah" açıklamasını yaptı.

Erdoğan: Zarrab'ın savcı ve hakimini FETÖ ağırladı

 

Moody's'in kararına Bakan Zeybekci'den tepki

 

Türk Hackerlar Moody's'e saldırdı

 

Başbakan Yıldırım'dan Moody's'e sert eleştiri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bizi parçalayamayacaklar25 Eylül 2016 23:40

    Ortadoğu haritası yıllar önce çizildi. Erdoğan ile planları bozuldu. Allah bize erdoğan'ı boşuna vermedi.

  • Harun25 Eylül 2016 22:16

    Icimizdeki darbeci itlere ne demeli. Hayal dunyalarindan cikamamis, film izler gibiizleyen hala erdogan dusmanligi yapan, vatan sevgisi nedir bilmeyen ***, hala erdogan dusmanliklari beynimizi ettiler.

  • Allah'im bizi korusun25 Eylül 2016 21:31

    Şunu sonunda anladiniz! Hala darbe diyenlerede cahil, salak diyesim var. Daha ilk duydugum an (fetö yü bilmiyorduk) abd basimiza coktu. Erdogan nerde, o olmazsa suriye oluruz demistim.

  • ALPTUĞ25 Eylül 2016 13:25

    Yapma sayın bakan siz TC nin bir bakanısınız böyle söylem ve demeçler size ve ülkemize zarar verir, TÜRK milleti güçlüdür kimsenin hiçbir şerefsizin gücü yetmez

  • sen??25 Eylül 2016 10:54

    senin de fetö ile bağlantıların var deyorlar. bir araştiversinler seni ..

  • ALİ25 Eylül 2016 07:14

    Birde BOP var.Bizim D8 leri ve daha ilerisi D50 lileri devreye sokup dunyanın 5 ten buyuk olduğunu ispat etmeliyiz.Bize lider Ulke olmak yakışır.Ab ye girmek değil...