E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaZeybekci: Her firmaya özel teşvik süreci olacak---

Zeybekci: Her firmaya özel teşvik süreci olacak

Zeybekci: Her firmaya özel teşvik süreci olacak
26 Ağustos 2016 - 14:11 borsagundem.com

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Fırat Kalkanı operasyonunun ekonomiye etkilerini değerlendirdi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci NTV'de katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Zeybekci, Fırat Kalkanı'nın piyasalara etkisinden bahsederken, ihracat rakamlarıyla ilgili daha yüksek veriler beklediklerini ifade etti.

Bakan Zeybekci'nin konuşmasından notlar;

"Cizre'deki saldırının tek bir amacı var Türkiye'nin parçalanması ve bölünmesi, iç savaşın derinleştirilerek devam ettirilmesi. 

Dün Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı da Türkiye'nin istikrarına yapılan bir saldırıdır. Geçmiş olsun diyorum. Şehidimizin yakınlarına Allah sabır versin. Hepimize ve Türk siyasetine yapılan bir saldırıdır.

15 TEMMUZ SONRASI EKONOMİ

Ekonomik anlamda sağlamız. 18 Temmuz sabahı Türkiye'de tüm bankacılık sektörü çalışıyordu. Borsa İstanbul açıktı. 

Enerji, hammadde, teknoloji gibi alanlarda Türkiye'nin geleceğini garanti altına almak ile ilgili başlattığımız çalışmalar var. Her firmaya özel teşvik gibi bir süreç olacak.

BATI'NIN 15 TEMMUZ'A BAKIŞI

Algıyla olgu arasında bir fark vardı. Türkiye hakkında negatif algı vardı. Dünyada 16 ülkede biz bizi anlatmayalım bizi dostlarımız anlatsın Türkiye'de yaşayan, bağlantıları olan dostlarımız anlatsın. Siz biliyorsunuz bizi, yatırımı olan sizsiniz biz anlatmayalım dedik ve ilanlarla kendi sözleriyle, sosyal medyada, her ülkeden TV'ler ile böyle bir süreç başlattık. Resmin arkasını anlatarak başarılı sonuç aldığımız bir süreç yakaladık. Firmaların Türkiye yatırımlarına çok farklı şekilde bakmaya başladıklarını gördük.

HEDEFİMİZ VARLIK FONU'NU 200 MİLYAR DOLARLIK VARLIĞI KONTROL EDEBİLEN BİR GÜÇ HALİNE GETİRMEK

Varlık Fonu'ndan beklentilerimiz yüksek. G-20 ülkesi içinde varlık fonu olmayan tek ülke Türkiye. Türkiye yüzde 5,5-6,5 arasında büyümek zorunda. Zorunlu BES kanunu da ayrı bir artı olacak. Cari açık vermeden büyümeyi destekleyici icraatler yapmamız lazım. Hedefimiz Varlık Fonu'nu 200 milyar dolarlık varlığı kontrol edebilen bir güç haline getirmek.

İHRACAT VERİLERİNDE DURUM

Ağustos ayı son derece önemli. İnşallah güzel bir rakam çıkacak. Yüzde 10'lar civarında bir artış bekliyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • melih demir26 Ağustos 2016 14:58

    bizce ilk önce halka açık borsa şirketlerinin halka güveninin sağlanması lazım..bu çok önemli .ne yazıki spk ve bist destekli umursamazlık had safhada..ilk spk ve bist in düzgün işler duruma getirilmesi lazım..sıkı denetim lazım şirketler korkmalı..şirketlerin yönetimlerini ele geçiren organize çeteler şirketlerin içini boşaltıyor tık yok..vergi ziyanı oluyor tık yok.**