E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiZeybekci cari açık rakamlarını değerlendirdi---

Zeybekci cari açık rakamlarını değerlendirdi

Zeybekci cari açık rakamlarını değerlendirdi
11 Kasım 2016 - 13:57 borsagundem.com

Cari ödemeler dengesi rakamlarını değerlendiren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, hizmet ticaretinde azalan gelirlere dikkat çekti.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, cari ödemeler dengesi rakamlarını değerlendirdi. Zeybeci, iş dünyasının ihtiyaçlarına cevap veren, yatırım ortamını iyileştiren reformları sürdüreceklerini söyledi.

Zeybekci, ödemeler dengesi rakamları ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"2016’nın ilk 9 ayında cari açığımız yüzde 1 artarak 24,8 milyar dolar olurken, 12 aylık cari açık ise aynı dönem itibariyle 32,4 milyar dolar oldu.

Bizim için asıl olan, dış ticaret açığımızdaki azalışı kalıcı hale getirip cari açığı çok daha düşük seviyelere indirmektir.Bunu yaparken dış kaynak ihtiyacımızı azaltıcı ve iç tasarruflarımızı artırıcı reformlarımız en etkili araçlarımız olacak.

Hizmet ticaretinde bu yılın genelinde söz konusu olan durum, sektörel elde ettiğimiz gelirleri de azaltıyor. Bilhassa turizm sektörümüzde beraber hizmet gelirlerimizi önümüzdeki yıl yeniden artışa geçireceğiz.

2015’in ilk üç çeyreğinde ülkemizden 11,5 milyar dolar net portföy yatırımı çıkarken, bu yıl aynı dönemde 8,7 milyar dolar net giriş oldu.

Daha fazla yabancı yatırım çekmek için iş dünyamızın ihtiyaçlarına cevap veren, yatırım ortamını iyileştiren reformlarımızı sürdüreceğiz."

Cari açık Eylül'de 1.68 milyar TL oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)