E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıZayıf dolar piyasaları neden desteklemiyor?---

Zayıf dolar piyasaları neden desteklemiyor?

Zayıf dolar piyasaları neden desteklemiyor?
28 Nisan 2016 - 09:41 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda Fed ve BOJ kararı sonrası piyasadaki gelişmeleri değerlendirdi.

Piyasalar güne bir iyi haberle bir de kötü haberle başlıyor. İyi haber, DXY dolar endeksi yeniden 94 seviyesinin altını deniyor. Son dönemde korelasyon zayıflasa da doların zayıflaması genelde gelişmekte olan piyasalar için genelde iyi bir gelişme. Kötü haber BOJ faizleri sabit tuttu. Fed’in faizleri kademeli olarak artıracağı bir dünyada BOJ’un faizleri daha fazla düşürmekten imtina etmesi genişleyici para politikasında sınıra gelindiğini gösteriyor.
Bir FOMC toplantısını daha geride bıraktık. Yapılan açıklamada önemli bir değişiklik yok. Fed yetkilileri Mart ayında kullandıkları “dünya ekonomisi ve küresel piyasalarla ilgili riskler devam ediyor” ifadesi yerine “dünya ekonomisi ve küresel piyasaları yakından izliyoruz” cümlesini kullanıyor. Bağlayıcı olmayan ve piyasaları etkilemeyen bir açıklama.
Asya borsaları ve ABD vadeli piyasalarındaki kayıplara paralel Borsa İstanbul’da hafif satıcılı (-%0,5) bir seyir bekliyoruz. Normalde doların değer kaybettiği bir ortamda küresel piyasalarda daha iyi bir seyir beklerdik. Ancak dolardaki değer kaybı Fed’in güvercinliğinden veya risk iştahının artmasından değil BOJ’un ilave parasal genişlemeye gitmemesinden kaynaklanıyor.

Chart_  XU100

Serhat Gürleyen / İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)