E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıZayıf dolar güçlü borsa ilişkisi kırılıyor mu?---

Zayıf dolar güçlü borsa ilişkisi kırılıyor mu?

Zayıf dolar güçlü borsa ilişkisi kırılıyor mu?
02 Mayıs 2016 - 09:55 borsagundem.com

İş Yatırım Araştırma Direktörü Serhat Gürleyen, sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi.

Haftaya bir iyi bir de kötü haberle başlıyoruz. İyi haber dünya yaşadığı değer kaybına paralel dolar Türk lirasına karşı 2,80 seviyesinin altına indi.  Merkez Bankası’nın döviz satım ihalelerine son vermesine rağmen Türk lirasının değer kazanmaya devam etmesi net döviz açık pozisyonu 185 milyar dolara yaklaşan Türk şirketleri için iyi haber. Kötü haber dolardaki zayıflamaya rağmen dünya borsaları güçsüz bir seyir izliyor.  Emtia, tahvil ve gelişmekte olan ülke paraları zayıf doları arkasına alıp yükselmeye devam ederken dünya borsalarında artan satış baskısı hayra alamet değil.

Asya borsalarındaki satışlara paralel Borsa İstanbul’un haftaya satıcılı  başlamasını ve 85.000 seviyesindeki destek seviyesini zorlamasını bekliyoruz. Cuma günü gelen ilk çeyrek karlarında Halkbank ve Tav’da sürpriz yok. Beklentilerin altında kalan Otokar ve pozitif sürpriz yapan Vestel Elektronik hisselerinde hareketlilik bekliyoruz.

Bu hafta yurtiçi gündemde Avrupa Birliği ülkelerine vizesiz seyahat için yapılması gereken yasal düzenlemeler, beklentilerden düşük gelmesi muhtemel Nisan ayı enflasyonu  ve Başbakan Davutoğlu’nun il ve ilçe başkanlıklarıyla ilgili yetkiyi MKYK’ya devretmesinin hareketlendirdiği komplo teorileri öne çıkıyor. 

Küresel cephede ISM, PMI verileri ile başlayan haftayı, ABD tarım dışı istihdam verileri ile bitireceğiz.  Bu hafta açıklanacak veriler Fed faiz artırımı beklentilerinin ve ABD dolarının seyri açısından belirleyici olacak. 

Serhat Gürleyen / İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)