E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıZayıf dolar 'altın'a yaradı---

Zayıf dolar 'altın'a yaradı

Zayıf dolar 'altın'a yaradı
02 Mayıs 2016 - 06:53 borsagundem.com

Altın, doların yaklaşık bir yılın en düşük seviyesine inmesinin desteği ile üç ayın zirvesine çıktı

Altın fiyatları, doların yaklaşık bir yılın en düşük seviyesine inmesi il birlikte, kazancını üç ayı aşkın sürenin en yüksek seviyesine genişletti. Palladyum Kasım ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Spot altın yüzde 0.2 yükselişle ons başına 1,296.12 dolara kadar çıktıktan sonra, Melbourne saati ile 10.37'de 1,295.06 dolara geldi. Haziran vadelialtın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.6 yükselerekk ons başına 1,298.50 dolara kadar yükseldi.

Sydney'de aralarında kıdemli ekonomist Jo Masters'ın da bulunduğu Australia & New Zealand Banking Group Ltd. analistleri, bugün hazırladıkları bilgilendirme notunda, altının dolardaki zayıflama ile birlikte yükseldiğini ve 1,300 dolardaki psikolojik seviyeye yaklaştığını kaydetti ve "Yenin dolar karşısında süregelen güçlü seyri ve durgun kar sezonu, altın piyasasında yatırımcı talebinin güçlü kalmasını sağlıyor" dedi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi Pazartesi günü de düşerek kayıplarını üçüncü güne taşıdı ve Mayıs ayından bu yana en düşük seviyesine indi. Japon yeni, küresel ekonomiye ilişkin endişelerin Fed'in faiz artırımına gideceğine ilişkin beklentileri zayıflatmasının etkisiyle 18 ayı aşkın sürenin en yüksek seviyesine ulaştı.

Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) varlıklar, Bloomberg'in derlediği verilere göre, Cuma günü 1.68 ton yükselerek 1,759.1 tona ulaştı.

Platin yüzde 0.4 ile bir haftayı aşkın sürenin en yüksek kaybını yaşarken, palladyum yüzde1.5 yükselişle Kasım ayından bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)