E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZarrab davasında kritik gelişme---

Zarrab davasında kritik gelişme

Zarrab davasında kritik gelişme
21 Kasım 2017 - 12:10 borsagundem.com

ABD'de devam eden davada Reza Zarrab'ın adı 'Sanık' bölümünden çıkarıldı

ABD’de görülen Reza Zarrab davasında son dönemde gündeme oturan ‘Zarrab itirafçı mı oldu’ tartışması ilk kez mahkemenin resmi belgelerine de yansıdı. Mahkeme Hakimi Richard Berman, jürili duruşmaya günler kala verdiği kararda ilk kez ‘Sanık’ bölümünden Reza Zarrab’ın adını çıkardı.

Mahkeme belgelerinde, gerek savcılık dilekçelerinde gerek Hakim Bermen'ın yazılı kararlarında sanık bölümüne hep ilk Zarrab'ın adı yazılıyor, belgelerde ya sanıkların isimlerinin tümü yazılı oluyor, ya da sadece ‘Zarrab ve diğerleri' olarak geçiyordu.

Hakim Berman'ın 20 Aralık tarihli son kararında ise Zarrab'ın adı hiç yer almadı, sanık bölümünde sadece ‘Mehmet Hakan Atilla' ismi yer aldı.

ATİLLA'YA YENİ AVUKAT

Hakim Berman'ın son kararı aynı zamanda Mehmet Hakan Atilla'nın Zarrab'ın aksine, duruşmaya katılıp savunma yapmaya ve jüriyi masum olduğuna ikne etmeye kararlı olduğunu da gösterdi. Jürili duruşmaya sadece günler kala, Atilla yeni bir avukatla daha anlaştı.

Hakim Berman da son kararında Atilla'nın savunma ekibine yeni katılan avukat Todd Harrison'un duruşmalara katılması için gerekli teknik işlemlerin yapılmasının önünü açtı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Adem21 Kasım 2017 14:57

    Yine bir iş çeviriyorlar

  • bu dünyadan biri21 Kasım 2017 13:40

    zarrab madem suçluydu niye türk yargısı onu serbest bıraktı. sorgulamaktan korkmayın ey millet, hükümetlerin işi halkı uyutmaktır. hangi hükümet olursa olsun bu aynıdır. cebine giren yoksa kimseye güvenme. atlar tepişir, çimenler ezilir.

  • kaybımızı isteyelim.21 Kasım 2017 13:27

    sahte belgelerle, zorla itirafçı yapılarak, şantajla, kanun dışı yollarda gizli dinleme ile delil elde edip, bu ülkede doları çıkarıp, borsayı düşüren bu ABD li makamlara tazminat davamızı açalım. biz de 30 milyar dolar taminat isteyelim.

  • trader21 Kasım 2017 12:55

    bu dümenci yüzünden memleket sıkıntıya düşecek

  • analist21 Kasım 2017 12:33

    bu nedemek itirafçı oldu anlamına geliyor