E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaZarar eden dev İtalyan bankası personel çıkaracak---

Zarar eden dev İtalyan bankası personel çıkaracak

Zarar eden dev İtalyan bankası personel çıkaracak
25 Ekim 2016 - 16:54 borsagundem.com

İtalyan banka Monte dei Paschi di Siena, yılın 3. çeyreğinde zarar açıkladı ve 2.600 kişinin işten çıkarılacağını duyurdu

İtalya'nın en büyük üçüncü bankası Monte dei Paschi di Siena, yılın 3. çeyreğinde zarar açıklaması ve 2.600 kişinin işten çıkarılacağını duyurmasının ardından sert dalgalanma gösterdi.

Açılış işlemlerinde yüzde 20 kadar yükselen Monte dei Paschi hisseleri gün içinde yüzde 23 kadar geriledikten sonra TSİ 15:41'de yüzde 10.2 düşüşle 0.31 euro seviyesinden işlem gördü. Bugünkü işlemlerin ardından banka hisseleri aylık bazda kazançlarını yüzde 61'e düşürmüş oldu.

Monte dei Paschi'de yaşanan satışlar diğer banka hisse senetlerine de yansıdı. FTSE Italya Tüm hisseler bankacılık Endeksi yüzde 2 geriledi. UniCredit ve UBI Banca hisseleri yüzde 4.5 düştü. Banco Popolare hisseleri de Euro Stoxx Bankacılık Endeksi'nde en çok düşenler arasında yer aldı.

Geçen yıl 3. çeyrekte 255.8 milyon dolar kar açıklayan banka bu yılın üçüncü çeyreğinde 1.15 milyar euro net zarar açıkladı. Bankanın yeni CEO'su Marco Morelli, 2.600 kişinin işten çıkarılacağını ve yaklaşık 500 şubenin kapatılacağını açıkladı.

Dünyanın en eski bankası olan Banca Monte dei Paschi di Siena SpA, Avrupa'da 51 bankanın yer aldığı stres testinde en kötü performansı sergilemişti.

Banca Monte dei Paschi bugün yaptığı açıklamada, 2018 yılında 978 milyon euro, 2019 yılında 1.1 milyar euro kar etmeyi hedeflediğini bildirdi. Banka aynı zamanda 28 milyon dolar kötü kredisinden kurtulmayı ve yıl sonuna kadar 5 milyar euro sermaye artırmayı hedefliyor. Monte dei Paschi CEO'su Marco Morelli bu hafta yeni olası yatırımcılarla görüşmeler gerçekleştirmeyi planladıklarını açıkladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)