E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizYüzde 4 düşüş sonrası sakinleşme---

Yüzde 4 düşüş sonrası sakinleşme

Yüzde 4 düşüş sonrası sakinleşme
27 Eylül 2016 - 09:37 borsagundem.com

Alan Yatırım sabah raporunda dünkü sert düşüşün ardından piyasadaki beklentileri değerlendirdi

Moody’s’in haftasonu sürpriz not indirimi ile birlikte BIST 100 Endeksi beklentimize uygun olarak dün %3,8 düşüşle 76,725 seviyesine geriledi. Moody’s kararının piyasa üzerinde %4 düşüş etkisi oluşturubileceğini ve düşüşe bankacılık hisselerinin öncülük edeceğini “Moody’s Not İndirimi
Sonrası Görüşümüz” isimli strateji raporumuzda dün belirtmiştik. Bu paralelde Moody’s kararı sonrası bankaların yurtdışı borçlanma maliyetlerinde artış beklentisi ile birlikte dün bankacılık endeksi %5,5 ile
BIST’ten daha fazla geriledi. Dün HALKB %8,0 ve GARAN %5,6 düşüş ile BIST 100 içinde en çok değer kaybeden ilk iki hisse idi.


BUGÜN NE BEKLİYORUZ? %4 DÜŞÜŞ SONRASI SAKİNLEŞME…
BIST 100 Endeksinin bugün, dünkü %4’lük düşüşün ardından güne 300-400 puan yükselişle başlamasını beklemekteyiz. Moody’s’in ülke kredi notunda indirimin ardından bugün banka notları da düşürmesinin kısa vade açısından dün fiyatlandığını düşünmekteyiz. Türkiye’nin kredi notununun düşmesi ile bazı global hisse endekslerinden çıkabilecek olması ek satış baskı oluşturabilirse de son yıllarda gelişmekte olan ülkelere kıyasla
negatif fiyatlamanın bu durumu yansıtmakta. Sabah itibariyle piyasaları
hafif yükselişte ve ABD SP future %0,6 yukarıda işlem görmekte.

FOREX SABAH NOTU

Haftanın ilk işlem gününde Avrupa’da takip edilen veri akışı euro cephesinde hareketlilik yarattı. Almanya’da Eylül ayına ilişkin IFO iş ortamı güven endeksi 109,5 olarak açıklanırken, 2014 yılı Mayıs ayından bu yana en yüksek seviyesini görmüş oldu.
Avrupa Parlamentosu’nda konuşan AMB Başkanı Draghi’nin konuşmasında ise sürpriz bir ifade yer almadı. Türk Lirası cinsinden varlıklar seyrinde, Moody’s kararları etkili oldu. Söz konusu not indiriminin yansımaları sürerken gün içerisinde Türk Lirası cinsinden varlıklarda sert değer kayıpları olarak görüldü.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
Bugün dünya genelinde veri akışı diğer günlere nazaran kısmen sakin görünmekte. Dün Cezayir’de başlayan olağan dışı OPEC toplantısına dair haber akışı bugün de takip edilecek.

USDTRY
Moody’s kararları sonrası yukarı yönlü açılışın görüldüğü USDTRY paritesinde haftanın ilk işlem gününde yukarı yönlü eğilim devam etti. Moody’s kararlarının yanı sıra gelişmekte olan ülke para birimlerinin bir çoğunda dolar karşısında değer kaybı görülürken, Türk Lirası negatif ayrışma derecesi yüksek olan para birimleri arasında ilk sıralardaki yerini aldı.
Teknik olarak bakıldığında, dün zaman zaman kar satışlarının görüldüğü USDTRY paritesinde 2,9750 seviyesinden gelen tepki alımları dikkat çekti. Bugün paritede görülebilecek kar realizasyonları için 2,9750 seviyesi önem arz etmekte olup, söz konusu seviyeden gevşeme görülmesi halinde
2,9620 ve 2,9460 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir. Paritede yukarı yönlü hareketin devam edebilmesi için 2,9880 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, 3,000 seviyesi hedeflenebilir.

EURUSD
Dün Avrupa’da takip edilen Almanya’ya ilişkin olumlu bir tablo çizen veri akışı ve Draghi’nin söylemleri euro cephesinde değer kazançlarını destekledi.
Teknik olarak bakıldığında, bir süredir 1,1240 seviyesini aşmakta zorlanan EURUSD paritesinde söz konusu seviyenin aşılması ile birlikte alımlar hız kazandı. EURUSD paritesinde dün görülen yükselişlerin teyit edilebilmesi için 1,1240 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem teşkil etmektedir. Paritede yükselişlerin devam etmesi durumunda sırasıyla 1,1290 ve 1,1340 direnç seviyeleri hedeflenebilir. EURUSD paritesinde görülebilecek kar satışlarında ise 1,1190 ve 1,1150 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir.

ALTIN
Dün dolar endeksinde görülen gevşemeyi yükseliş fırsatı olarak değerlendiren altında önemli bir eşik olan 1340 seviyesi aşılsa da, günün ilerleyen saatlerinde görülen kar satışlarının etkisiyle 1334 destek
seviyesine geri çekilme görüldü. Bugün küresel veri akışının da sakin olmasının etkisiyle teknik seviyelerin takip edilmesinde fayda olduğu görüşündeyiz.
Teknik olarak bakıldığında Altın fiyatlarında yükselişin devam edebilmesi için 1334 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup yükselişlerde sırasıyla, 1345 ve 1355 seviyeleri hedeflenebilir. Altında kar realizasyonlarının görülmesi durumunda ise 1323 ve 1315 destek
seviyeleri izlenebilir.

USDJPY
Yeni haftaya başlarken paritede zayıf seyir devam etti. Dün doların dünya genelinde zayıf seyir izlemesinin etkisi USDJPY paritesinde zayıflama gün boyu devam etti.
Teknik olarak bakıldığında, geniş resimde USDJPY paritesinin 101,00 seviyesi aşağısında kalıcılık sağlaması halinde zayıf seyir devam edebilir. Paritenin 100,30 seviyesinden gevşemesi durumunda satış baskısı artabilecek olup, 99,00 önemli destek konumundadır. Paritede yükselişlerin görülebilmesi için 101,00 seviyesi önemini korumaya devam ederken, paritede görülebilecek bir toparlanma eğiliminde ise 101,90 seviyesinin aşılması gerekmektedir.

GBPUSD
Geçtiğimiz hafta Fed kararları sonrası dünya genelinde doların gevşeme  eğilimine rağmen GBPUSD paritesindeki yükselişler sınırlı oldu. Yeni haftada GBPUSD paritesinde zayıf seyrin devam ettiği göze çarpmakta. Teknik olarak bakıldığında GBPUSD paritesi 1,2960 seviyesinde yön arayışını sürdürüyor. GBPUSD paritesi 1,2960 seviyesi aşağısında kalıcılık sağladığı sürece zayıf seyir devam edecek olup, gevşeme eğiliminde sırasıyla 1,2840 ve 1,2750 destek seviyeleri izlenebilir. Paritede yükseliş
eğiliminin görülebilmesi için 1,3080 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, 1,3220 direnç seviyesi hedeflenebilir.

BRENT
Dün başlayan ve iki gün sürmesi planlanan olağan dışı OPEC toplantısına ilişkin haber akışı takip edilmeye devam ediyor. OPEC üyeleri Nijerya ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Çarşamba günü gerçekleştirilecek toplantıda piyasaya istikrar getirmeye yönelik bir anlaşmayı destekleyeceklerini
açıklamaları petrol fiyatlarını yukarı yönlü destekledi.
Teknik olarak bakıldığında dün görülen yükselişlerin teyit edilebilmesi için bugün petrolde 46,80 seviyesinin üzerinde kalıcılık önem arz etmekte. Brent petrolun 46,80 seviyesi üzerindeki hareketleri 47,50 ve 49 seviyesinde doğru yükselişlerin yolunu açabilir. Petrol fiyatlarında görülebilecek geri çekilmelerde ise 45,90 ve 45 seviyeleri destek seviyeleri olarak izlenebilir.

Alan Yatırım

Borsa güne yüzde 0.32 artı puanla başladı

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 27.09.2016

 

Günün önemli şirket haberleri - 27.09.2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)