E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakYüzde 1 KDV ile tek katlı villa---

Yüzde 1 KDV ile tek katlı villa

Yüzde 1 KDV ile tek katlı villa
22 Nisan 2015 - 04:21 borsagundem.com

Arıkan Yapı, Emaar Türkiye’nin geliştirdiği Toskana Vadisi'nin 3. etabında ortak olarak Toskana Orizzonte’yi hayata geçiriyor

Büyükçekmece Göl Vadisi’nde yer alan ve toplam yatırım değeri 200 milyon dolar olan Toskana Orizzonte, 1 milyon 68 bin metrekare arsa alanı olan Toskana Vadisi’nde 450 bin metrekare inşaat alanına sahip.

Duygu Erdoğan'ın Milliyet'teki haberine göre 187 adet villadan oluşan projede 31 adet de yüzde 1 KDV’li villa yer alıyor. Arıkan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Habip Arıkan, uzun süredir yatay mimaride proje geliştirdiklerini belirterek, Türkiye’de ilk kez tek katlı villayı uygulayan firma olduklarını kaydetti. Arıkan, şunları söyledi:
“Toskana Orizzonte de bitince toplamda 495 bağımsız birime ulaşacak Toskana Vadisi’nin toplam yatırım bedelinin 700 milyon dolar olması bekleniyor. Az çocuklu ya da çocukları yanında yaşamayan pek çok müşterimiz 250 metrekare villayı kimi zaman fazla buluyordu. Bunun için net 140 metrekare olan tek katlı villalar da yaptık. Fiyatları 580 bin dolar ile 620 bin dolar arasında. Yüzde 1 KDV içinde yer alabilir mi diye Maliye’ye sorduk, kabul de edildi. En hızlı satılan villalarımız oldu. Bunun yanısıra 250-300 metrekare olan modeller de çok tercih ediliyor.”

Köy kahvesi, üzüm bağı

Ortalama metrekare fiyatlarının 2 bin 500 dolardan başladığı projede zeytinlikler ve üzüm bağları da yer alacak. Ayrıca villa sahiplerinin bahçelerini değerlendirmek için organik tarım alanları da bulunacak. İtalyan tipi köy kahvesi ve taş fırının da oluşturulacağı projede, köy bakkalı ve kütüphane de olacak.

Her villa farklı

Tamamı tek katlı villalardan oluşan projede villa metrekare büyüklükleri 140 metrekare ile 695 metrekare arasında değişiyor. Her villanın büyüklükleri 1000 metrekare ile 4 bin metrekare arasında değişen bahçeleri olacak. 4 etap halinde planlanan projede ilk etapta yer alan 52 villa eylül ayında teslim edilecek. İkinci etapta yer alan villalar ise Haziran 2016’da bitmiş olacak. Daha sonra ise 8’er aylık aralarla 3. ve 4. etap teslim edilecek.
Toskana Vadisi’nin ilk fazında tripleks villalar, ikinci fazında ise villa ve ikiz villaların yer aldığını belirten Emaar Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ümit Türüdü Şen, “Mesela ikinci fazda 11 farklı tipte villa vardı. Toskana Orizzonte’de ise 8 farklı tip villa yer alıyor. Üstelik bunlar tek katlı konseptle geliştiriliyor. Toskana Vadisi’nin oldukça fazla yabancı müşterisi de var, bu fazı da bekliyorlardı” dedi.

‘Kur, talep erteledi’

Habip Arıkan, daha önce gerçekleştirdikleri Park Village projesinin iki yıl içinde dolar bazında yüzde 50 prim kazandığını belirterek, Toskana Orizzonte’nin önemli prim elde edeceğini söyledi. Kurdaki yükselişin ise dolarla iş yapan firmaları etkilediğini kaydeden Arıkan, “Kur bizim müşterimizde talepte erteleme olarak kendini gösterdi, etkisi bu oldu. Ancak satışlar hep sürüyor. Toskana Orizzonte’de 50 villa sattık” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)