E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYusuf Teker kimlerin hesaplarını kullanıyor?---

Yusuf Teker kimlerin hesaplarını kullanıyor?

Yusuf Teker kimlerin hesaplarını kullanıyor?
17 Ekim 2017 - 07:07 borsagundem.com

Gizli kasa, manipülatör ziyaretleri, üzerlerine hesap açılan isimler, aile üyelerinin sebepsiz zenginleşmesi… Yakın adamı Felemez Ataman, Yusuf Teker’in yatırımcıyı mağdur eden sistemini anlatıyor…

BORSAGUNDEM.COM / ÖZEL HABER

Patron mallarının piyasada satılması, halka arzdan kalan hisselerin pazarlanması gibi işlemlere imza atan, işlem yaptığı tahtalarda yüksek miktarlarda hisse satışı gerçekleştirdiği için hisselerde sert düşüşlere yol açan ve binlerce yatırımcıyı mağdur eden Yusuf Teker dosyasında ikinci perde. Teker’in ‘kara kutu’su kim? İstanbul’a gelip manipülatörlerden kim para topluyordu? Kimlerin üzerine hesaplar açıldı? En büyük para hangi hissede döndü? Teker şu an nerede? Adana’ya geliyor mu?
Yusuf Teker’in yakın adamlarından Felemez Ataman bomba gibi iddialarına, sistemi anlatmaya devam ediyor…

 “KARA KUTU TEYZESİNİN KOCASI”

-“Yusuf Teker Adana’ya gelemiyor” dediniz ya Adana’da bu işleri organize eden birileri var mı?

-Babası Kani Teker, teyzesinin kocası Özcan Özelden bu işleri organize ediyor. Ancak kara kutu Özcan Özelden’dir. Pis işleri bizim üzerimize yıkıyordu, temiz işleri Özcan üzerinden yapıyordu.

“İSTANBUL’A GELİP MANİPÜLATÖRLERDEN VALİZLE PARA TOPLUYORDUK”

-Hangi ‘pis işleri’ yapıyordu sizin üzerinizden?

-İstanbul’a gelip valizle para topluyordum diğer manipülatörlerden, Özcan da bana eşlik ediyordu. Bir sürü manipülatörden kapı kapı dolaşıp para topladık. Bunların hepsi gayri resmi paralardı. Ben bunların ne iş yaptıklarını bilmiyorum. Bana, “Alacaklarımız var, git onları topla” diyorlardı. Ben de valizle İstanbul’a geliyordum ve paraları topluyordum, Özcan da bana eşlik ediyordu. Muhtemelen onların yaptığı hisselere, çevresindekilere hisse aldırıyor, aradan da komisyon alıyordu. Biz de bu paraları elden topluyorduk.

-Bazı şeyleri öğrenince niye Yusuf Teker’den uzaklaşmadınız?

-Bizi borçlandırdığı için bazı durumları fark etsek bile bu yapıdan çıkamadık. Borçlarımız kapatmadıkları için hep onlara muhtaç kaldık.
Karsu Tekstil’de işlem yapılırken 150 bin lira olarak açılan hesap bir anda 1 milyon liraya kadar çıktı. Şule diye bir aracı kurum çalışanı vardı. O bizim hesapların başkalarının kullandığını biliyordu ama ses çıkarmıyordu. Arada sırada aracı kurumdan arıyorlardı, biz de “Hesaplar bizim” diyorduk.

“ÜST DÜZEY İSİMLERE İŞLEM YAPTIRIRDI”

-Şu an kimlerin üzerinden işlem yapılıyor?

-Şu an aynı sistem devam ediyor. Adana’daki etüt merkezi yani Quantum Bireysel Danışmanlık Ve Sanat Merkezi’nde çalışan öğretmenlerin bile üzerine hesaplar var. Etüt merkezinde çalışan öğretmen listesine bakılırsa şu an onların hesaplarının kullanıldığı ortaya çıkar. Güçlü bağlantıları ve ilişkileri vardı, patlamış hesabı bile kurtarıyordu. Asker polis başta olmak üzere devletin üst düzey isimlerine işlem yaptırırdı. Sabit Eren ile piyasada büyük vurgun yaptılar. Her operasyonda dışarıdan başka isimlere hisse aldırıp önce onlara sattırırdı. İş patlayınca da operasyon yaptığı kişilere, “Ben de mağdur oldum” diye ağlardı. Babası sınırsız servetin üzerinde oturuyor. Bankada yöneticilik yapıyordu. Geriye dönük bağlantılarına bakıldığında banka hesaplarında neler yapıldığı ortaya çıkar.

“BABASININ BANKA HESAPLARINA BAKSINLAR, HEPSİ ORADA KAYITLI”

-Bu insanları hesabını kullanamaya nasıl ikna ediyor?

-Yusuf Teker yüzünden binlerce yatırımcı ve Adana’da çok sayıda isim mağdur. Yusuf’un taktiği şöyle; insanları yanına alır, borçlandırır ve herkesi kendisine gebe bırakır, bir beklenti oluşturur, işi bittiğinde de bir köşeye atar. Ailesinin servetine baksınlar, bindikleri arabalara baksınlar. Bunların tamamı mağdur olan yatırımcılardan elde edilen paralar. Borsada kazandığı paraları ailesi üzerine aktarıyordu. Babası Kani Teker para işlerini yönetiyor. Quantum Bireysel Danışmanlık Ve Sanat Merkezi para kazanmıyor. Borsa işlerinde kullanmak için burayı finanse ediyorlar. Yakınları üzerine lüks arabalar alıp bir süre sonra satıp paranın izini kaybettirmeye çalışıyorlar. Babası Kani Teker’in Yapı Kredi hesaplarına baksınlar, kimlere ne paralar gönderilmiş, hepsi orada kayıtlıdır.

“BİRİLERİNE CİPLER, LÜKS ROLEX SAATLER HEDİYE EDİLİYORDU”

-Yusuf Teker şu an nerede, bilginiz var mı?

-Lüks Rolex saatler, cipler birilerine hediye edilirdi. Çok sayıda hissede operasyon yapıldı ve saadet zinciri bu şekilde devam ediyor. Denizli Cam operasyonundan sonra Ahmet Hür’ün abisi Ankara’da hocayı vurdu. En büyük para Denizli Cam’da döndü ve masum bir üniversite hocası hayatını kaybetti. Yusuf Teker bu aralar Ankara’da, Ahmet Hür de Ankara’da, muhtemelen görüşüyorlardır.    

-Şu an yanında olup hesaplarını kullandığı isimleri biliyor musunuz?

-Şu an Abdul Baki Çevik hem şoförlüğünü yapıyor hem para transferlerinde kullanılıyor. Yanında Tuncer Or, Yüksel Aslankeser var. Eniştesi Özcan Özelden her zaman yanında olan isim.
Bir de Yusuf’un yanından ayırmadığı Okan Alkan vardı. Okan, Yusuf’un çocukluk arkadaşı ama şimdi o da mağdur oldu, her şeyini kaybetti.
Fatih Erdemoğlu adına bir kozmetik şirketi kuruldu, o şirket üzerinden de paralar aktarıldı. Kız kardeşi Rahşan’da bu şirketin ortağı. Akrabası olan Fatih Erdemoğlu da şimdi mağdurlar listesinde. Musa Can Dinç adına hesap açıldı.

Yusuf Teker yatırımcıyı nasıl mağdur ediyor, paraları kimlerin üzerine aktarıyor

-Borsadan kazandığı paraları aile arasında mı dağıtıyor?

-Yanında çalışanların hesapları incelensin. Babasının, eski eşinin, kız kardeşlerinin, Özcan Özelden’in, baldızının kocası Hüsmen’in, Burcu Çağlayan’ın üzerine olan varlıklar, hesapları incelensin, her şey ortaya çıkacaktır. Tüm bu isimlerin hepsinin sebepsiz zenginleştiği ortaya çıkacaktır. Borsada mağdur olan yatırımcıların paraları bu isimlerin üzerine aktarıldı ve paralar gayrimenkul başta olmak üzere arabaya ve işyerlerine dönüştü.  

“HİSSELER DÜŞSE BİLE YUSUF TEKER HİÇ PARA KAYBETMEZ”

-Yusuf Teker artık Adana’ya gelmiyor mu?

-Adana’ya gelemiyor, geliyorsa da gizli gizli gelip çocuklarını görüp gidiyordur. Tüm para işlerini Kani Teker yani babası yönetiyor. Yusuf herkesi kendisine muhtaç ediyor, piyasaya borçlandırıyor, “Size para vereceğim, kurtaracağım” diyor, işi bitince tekmeyi vuruyor. 
Eşim hastalandı, sigortam yok, hastanede mahsur kaldım. Gittim ofisine, durumu anlattım, “Hastane masraflarını karşılayın, sizin yüzünüzden sigortalı olamıyorum” dedim. “Tamam, ne demek hallederiz” dedi Yusuf Teker. Sabah gittim ki ofisi boşaltıp kaçmış!
Her yaptığı operasyonda çevresindeki isimlere hisse aldırıyor, hisse yukarı gittikten sonra onlara sattırıyor. Hisseler düşmüş olsa bile Yusuf Teker hiç para kaybetmiyor. Genellikle de başka kişilerin paraları üzerinden işlem yaptığı için o hesaplar zarar ediyor.
Tekrar tekrar söylüyorum, Yusuf Teker’in akrabaları ve çevresindeki isimler incelensin, sebepsiz zenginleşme olduğu ortaya çıkacaktır. Borsada yapılan vurgunların, binlerce yatırımcının mağduriyetinden elde edilen paraların tamamı Adana’da akrabalarının üzerinde malvarlığına dönüştü. Ben devletin yetkili kurumlarının, MASAK’ın, SPK’nın bunları incelemesini istiyorum. O zaman gerçekler ortaya çıkacaktır. Benden talep edilirse de her bilgiyi vermeye hazırım.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ?06 Kasım 2017 11:03

    devamı yokmu borsa gündem teker utpya da yokat yemiş diyorlar .dogrumu söylüyorlar. daha beter olsun

  • Felemez18 Ekim 2017 23:30

    Benim adıma konuşmayın ben zurnanın son deliği durumundaydım piyon yani 2 yıl ceza aldım pasta varsa biz anca pastanın yendiği yeri topladık kimse.. mevzuyu sulandırmasın

  • macit aslan18 Ekim 2017 12:58

    selcuk muslukçu ve ayhan Öztürk beraber ankarada hisse pazarlıyorlar erkan koca kafalı beraberler % 30 iskonta hisse pazarlıyorlar ankara gölbaşı watzap da ekip kurmuşlar ulaşş pazarlıyorlar

  • 222218 Ekim 2017 12:34

    Kenan kemal ak hakkında bendede dosya var yakında mahkemeye vericem sizede göndereyim yayinlayin

  • çalarsaat17 Ekim 2017 17:56

    nikli şahıs çok haklı nokta

  • atasözü17 Ekim 2017 17:54

    yusuf teker keser döner sap döner

  • hangi hissede.17 Ekim 2017 14:23

    şimdi bu tekerler hangi hissede. Batık duruma gelen ÜTOPYA yı kime nasıl pazarlıyor. bunları da yazsanız çok iyi olur.

  • HASAN PAŞA17 Ekim 2017 12:24

    Eee ne duruyorlar hemen hesaplar incelensin ve komik bir ceza verilerek bu tür hareketler teşvik edilsin.

  • Raif sağ 17 Ekim 2017 11:28

    Mango gıdanın Adana şubesi sayın teker bu konuları açında ortalık darmadağın olsun.

  • reis17 Ekim 2017 10:58

    Kimin kolladigi belli degil mi?

  • Itri17 Ekim 2017 10:58

    Adamlarin dayisi saglam.

  • yatırımcı17 Ekim 2017 09:43

    hep diyorum ya iş aracı kurumda başlayıp orda bitiyor kurum herşeyi biliyor teşvik ediyor bunlara sağlam bi ceza denetim bu işlerin hepsi biter.

  • ŞAŞKINABAKKAL M.... Ş..e17 Ekim 2017 09:25

    Karsu Tekstil’de işlem yapılırken 150 bin lira olarak açılan hesap bir anda 1 milyon liraya kadar çıktı. Şule diye bir aracı kurum çalışanı vardı. O bizim hesapların başkalarının kullandığını biliyordu ama ses çıkarmıyordu. Arada sırada aracı kurumdan arıyorlardı, biz de “Hesaplar bizim” diyorduk.

  • çalarsaat17 Ekim 2017 09:00

    22 yıldan fazladır borsadayım...bu tipler neden bana hiç zarar veremedi bu güne kadar??? kolay para kazanmak isteyenleri avlıyorlar..bu tiplerle muhatap olanlara müstehak...

  • Hidayet 17 Ekim 2017 08:44

    Savcılığa suç duyurusunda bulunması gerekir şayet suçu biliyorsa

  • Cingiz17 Ekim 2017 08:43

    Bunlarin hepsi delilleri ile savciligin onune kondu. Mahkeme denizli cam da beraat verdi, emek elektrik de oyle oldu.

  • Cego17 Ekim 2017 07:30

    Anlaşıldı felemeZ vurgunlardan pay alamamış o yüzden tekeri ele veriyor. Yoksa mağdurlar için yapmıyor bu açıklamaları