E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYurt içi ve yurt dışı verilerde bir istisna!---

Yurt içi ve yurt dışı verilerde bir istisna!

Yurt içi ve yurt dışı verilerde bir istisna!
02 Temmuz 2015 - 08:58 borsagundem.com

ABD'de 4 Temmuz Bağımsızlık Günü'nün cumartesi gününe denk gelmesi nedeniyle cuma günü resmi tatil ilan edildi

Ziraat Yatırım Menkul Değerler tarafından hazırlanan günlük bültende haftanın en önemli verisi olarak kabul edilen ABD istihdam raporu ele alındı. Verinin Fed'in faiz artırım zamanlaması bakımından önemine değinen Ziraat Yatırım şu değerlendirmelerde bulundu:

 "DAVETSİZ MİSAFİR" 
Bugün, ABD Çalışma Bakanlığı'nın yayımlayacağı İstihdam Raporu bir istisna. Normalde raporu Cuma günleri görmeye alışığız. Ancak 4 Temmuz Bağımsızlık Günü Cumartesi gününe denk gelip Cuma günü resmi tatil ilan edilince raporu yayımlamak için Perşembe gününden başka alternatif kalmadı. Böylece yarın görece daha sakin geçecek. Aksi takdirde sabah Türkiye enflasyonu, öğleden sonra da ABD İstihdam Raporu ile boğuşacaktık.
   
FED'in Başkan Yardımcısı Fischer aylık ortalama istihdam artışının bu yıl ulaşılan 217bin kişi seviyesinde seyretmesiyle işsizliğin hedeflenen oranda korunabileceğini açıkladı. ABD ekonomisinin mevcut canlılığı, Fischer'ın belirttiği seviyenin geçerliliğine işaret ediyor ve Eylül ayı faiz arttırımı senaryosunu canlı tutmakta.  Bu sabah DXY, 96 seviyesinin üzerinde.
   
TSİ 15:30'da açıklanacak raporda piyasa 233bin kişilik tarım dışı istihdam artışı görmeyi beklemekte. Dün ADP'nin özel sektör için açıkladığı veri beklentileri 19bin kişi geçerek 237bin kişi seviyesinde gerçekleşti. ISM'in istihdam alt-endeksi de Haziran ayında 55,5 değerine kendisini hızlıca toparlayabildi. İlk çeyrekteki hız kaybının ardından ekonomi hızlı bir toparlana ve açıkları kapama sürecinden geçmekte. Elimizdeki işaretlere göre bugünkü istihdam raporunun güçlü açıklanması mümkün.
   
FED'in bu sene içerisinde Eylül ya da Aralık ayında bir kere faiz arttıracağı görüşümüzü koruyoruz. Şu an için Eylül ağır basmakta ve bugünkü rapor iyi bir gösterge olacak. Piyasada ise fiyatlama Aralık'tan yana olduğu için 250bin kişinin üzerinde açıklanacak veri Dolar'daki kazançları hızlandırabilir. 200 - 250bin kişi aralığındaki veri ise DXY'ın 95 üzerindeki mevcut konsolidasyonunu sürdürmesini sağlayacaktır. "

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)