E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiYurt dışı ÜFE Ocak'ta arttı---

Yurt dışı ÜFE Ocak'ta arttı

Yurt dışı ÜFE Ocak'ta arttı
20 Şubat 2018 - 10:31 borsagundem.com

Ocak ayında yurt dışı üretici fiyat endeksi aylık bazda yüzde 0,39 arttı. Bu dönemde en fazla yükseliş kok ve rafine petrol ürünlerinde, en fazla düşüş ise tütün ürünleri ve bilgisayarlar ile elektronikte gerçekleşti

TÜİK, ocak ayına ilişkin yurt dışı üretici fiyat endeksi verilerini açıkladı.

Buna göre, ülke sınırları içinde üretimi yapılarak yurt dışına ihraç edilen malların üretici fiyatlarındaki değişimi ölçen yurt dışı üretici fiyat endeksi (YD-ÜFE), ocakta bir önceki aya göre yüzde 0,39, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 0,39, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,09 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 22,75 artış gösterdi.

Sanayinin iki sektörünün bir önceki aya göre değişimleri; madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 0,07 artış, imalat sanayi sektöründe ise yüzde 0,40 artış olarak gerçekleşti.

Aylık en fazla yükseliş kok ve rafine petrol ürünlerinde

Bir önceki aya kıyasla en fazla artış; yüzde 3,44 ile kok ve rafine petrol ürünleri, yüzde 2,78 ile temel eczacılık ürünleri ve müstahzarları, yüzde 2,72 ile metal cevherlerinde gerçekleşti. Buna karşılık tütün ürünleri yüzde 3,51, bilgisayarlar ile elektronik ve optik ürünler yüzde 2,05, diğer madencilik ve taşocakçılığı ürünleri yüzde 1,47 ile bir önceki aya göre endekslerin en fazla düştüğü alt sektörler oldu.

Ana sanayi gruplarında en fazla aylık artış enerji mallarında

Ana sanayi grupları sınıflamasına göre ocakta en fazla aylık artış enerji mallarında ve en fazla yıllık artış ara mallarında gerçekleşti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)