E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan: Türkiye'yi zayıflatır---

Yunanistan: Türkiye'yi zayıflatır

Yunanistan: Türkiye'yi zayıflatır
24 Haziran 2017 - 15:19 borsagundem.com

Yunanistan Savunma Bakanlığı’ndan bir kaynak, İncirlik'teki NATO ve ABD güçlerinin Girit’teki üsse taşınması ihtimalinin değerlendirildiğini belirterek bu ihtimalle ilgilendiklerini çünkü bunun Türkiye’yi zayıflatacağını söyledi.

Almanya ve Türkiye arasında yaşanan İncirlik krizinin ardından Yunan yetkililerden açıklama geldi. Yunanistan Savunma Bakanlığı’ndan Sputnik’e konuşan bir kaynak, İncirlik üssündeki NATO ve ABD güçlerinin Girit’teki üsse taşınması konusunun karmaşık bir konu olduğunu belirtip, “Üssün İncirlik’ten çıkarılmasına ilgi duyuyoruz çünkü bu Türkiye'yi zayıflatır ve konumunu sarsar” dedi.

İsmini açıklamayan kaynak, İncirlik'teki ABD savaş uçaklarının Kerpe Adası'na da taşınabileceğini söyledi. Öte yandan kaynak, Girit'teki ABD üssüyle ilgili anlaşmanın 10 yıl uzatılmasını uygun bulduğunu belirtti: “Anlaşmanın 1 yerine 10 yıl uzatılmasıyla daha fazla yatırım çekeceğini düşünüyoruz. Adada, düzenli tatbikat düzenleyen ABD için daimi üs düzenlenebilir.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ercan25 Haziran 2017 11:24

    yunan acindan geberiyo sinegin yagini hesab eder durumdalar

  • bir yorum25 Haziran 2017 07:23

    Abd incirlikten çıkmayı göze alamaz çünkü rusya türkiyeyle anlaşarak incirliğe yerleşebilir.Türkiyede ilişkilerin daha iyi pekişmesi için rusyaya üs kurabilir.Türkiye eksenini değiştirebilir.Çünkü natodaki müttefiklerimiz bizi yüzüstü bıraktılar.Hatta Türkiyeye diz çöktürtmek için başta pkk olmak üzere dhkpc,daeş,asala gibi terör örgütlerini kurup onları Türkiyenin başına yaklaşık 50 yıldır bela ettiler.Maalesef nato ya üye olmakla Türkiye başına püsküllü bir bela almışda kimse farkında değil.Ölmeye gelince öl ama sana zırnık yok diyorlar batılı sözde müttefiklerimiz.

  • oktay doğaner24 Haziran 2017 19:17

    bir canlının kanı bozuk olduğu zaman başına ne gelirse gelsin değişmiyor.Bizde komşu düzelsin istiyoruz.

  • :)24 Haziran 2017 19:06

    Türkiye en zayıf haliyle yunanı denize dökmüştür. Kaşınmasınlar adalarınıda, topraklarınıza alıp, Avrupa birliğine çok erken sokmasınlar bizi :)) magazın haber bunlar

  • Murat demirbay24 Haziran 2017 17:39

    Sayin yunanlilar. Siz once kendi ayaklarinizin ustunde durun. Isinize bakin. Turkiyenin zayiflamasi uzerine ne hesaplar yapiyorsunuz. Turkiyeyi zayiflatmak sizin haddiniz degil. Rum tohumlari

  • Güle güle 24 Haziran 2017 15:47

    Güle güle