E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYunanistan son kredi anlaşmalarını yapıyor---

Yunanistan son kredi anlaşmalarını yapıyor

Yunanistan son kredi anlaşmalarını yapıyor
22 Eylül 2014 - 08:40 borsagundem.com

Yunanistan Maliye Bakanı Gikas Hardouvelis, kredi anlaşmalarının sonuna gelindiğini açıkladı

Yunanistan Maliye Bakanı Gikas Hardouvelis Yunanistan'ın kredi anlaşmalarının sonuna yaklaştığını ve kısa süre içinde kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumda olacağını söyledi.
Yunan gazetesi Vima'ya konuşan Hardouvelis, "Kredi anlaşmaları dönemi sona geliyor ve yapmamız gereken sınırlı şey kaldı. Sizi temin ederim ki Yunanistan mali programı ile kendi ihtiyaçlarını kendisi karşılayabilecek." dedi.
Resesyona girdiği 2008 yılından bu yana Yunanistan ekonomisi yüzde 25'in üzerinde bir küçülme yaşadı. 2010 yılında ülkeyi kurtarma paketi kapsamına alan kreditörlerin talep ettiği
tasarruf önlemleri bu küçülmede etkili oldu.
Bununla birlikte bu yıl ülkenin resesyondan çıkması ve yüzde 0.6 oranında bir büyüme yaşaması bekleniyor. Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras bu ayın başlarında yaptığı açıklamada ülke ekonomisinin en erken bu yılın üçüncü çeyreğinde büyümeye dönmesinin beklendiğini söylemişti. Hardouvelis konuya ilişkin açıklamasında "Önümüzdeki yıl yüzde 3 civarında bir büyüme yaşayacağız" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)