E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiYunanistan iflas edebilir---

Yunanistan iflas edebilir

Yunanistan iflas edebilir
07 Kasım 2017 - 17:07 borsagundem.com

Yunanistan Parlamentosu Bütçe Ofisi, ulusal borçta ciddi bir rahatlatma olmaması durumunda ülkenin iflas riski ile karşı karşıya kalacağını bildirdi.

Yunanistan Parlamentosu Bütçe Ofisi, yayınladığı çeyrek dönem raporunda, ulusal borçta ciddi bir rahatlatma olmaması durumunda ülkenin iflas riski ile karşı karşıya kalacağını belirtti.

Yunan Kathimerini gazetesinin haberine göre, 2020 sonrasında ulusal borcun faiz ödemelerinin artacağı kaydedilen açıklamada, borcun hafifletilmesinin gerekli olduğu ifade edildi. Bütçe Ofisi arıca, vergi politikasının büyümeye zarar verdiğini savunarak değiştirilmesini istedi.

Yunanistan Kamu Borç Yönetim Ajansı'na göre 2021-2026 döneminde Yunanistan'ın ulusal borçlarının faiz ödemesi için 84,3 milyar euroya ihtiyacı olacak.

Bütçe Ofisi Başkanı Profesör Panagiotis Miargovas, "Yunanistan, borcunda ciddi bir hafifletme olmaz ise, iflas eder" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Murat Altun07 Kasım 2017 21:42

    Bırakın başkalarının batmasını çıkmasını biz önce kendimize bakalım.Türkiye çalışmak üretmek yurt dışına satmak zorunda para kazanmalıyız.Yoksa kendimiz güme gideriz.Onlara bir şey olmaz onlar Avrupa ülkesi sen kendine bak kendine.

  • bunlara birşey olmaz, kolayı bulmuşlar07 Kasım 2017 20:31

    yine iflas yine yardım alacak , yine sırtını avrupa birliğine dayayarak cebini dolduracak. ab'ye girsek bunlara bizde para vereceğiz.

  • tilki07 Kasım 2017 20:16

    yılaarca adalara gidiyorum. Adamlar süper yaşıyorlar.

  • D.demirkan 07 Kasım 2017 17:25

    HİÇ BİR ŞEY OLMAZ MERAK ETMEYİN.YUNAN DÖRT BACAK ÜSTÜNE DÜŞER HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ.MERKEL KURTARIR YUNANIN İKİ OYU VAR RUM YUNAN İKİLİSİ.AB NİN HARACINI YİYOR LAR.HELÂL OLSUN YUNANA.ABD AB RUS HEP YUNANDAN YANA.MUAZZAM POLİTİKA YÜRÜTÜYOR LAR.