E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYunanistan için kritik gün---

Yunanistan için kritik gün

Yunanistan için kritik gün
21 Haziran 2018 - 08:43 borsagundem.com

Eurogroup, Yunanistan için borç rahatlatmasında kararını bugün verecek

Euro Bölgesi maliye bakanlarınının oluşturduğu Eurogroup, bugün Lüksemburg'dan bir araya gelerek kurtarma prognamından Ağustos ayında çıkmaya hazırlanan Yunanistan'a ekonomik reformlara uyumu karşısında ne kadarn nakit ve borç rahatlatması sağlanacağını kararlaştıracak. 2010 yılından bu yana 3 kurtarma programı uygulayan Yunanistan, Ağustos ayında sona erecek son kurtarma programının ardından kendisini piyasalardan finanse etmesine imkan verecek bir borç rahatlatma talep ediyor. 2010'dan bu yana kreditörlerin yüzlerce reform talebini hayata geçiren Yunanistan'a yeniden kredi verecek yatırımcılar, hali hazırda GSYH'nın yüzde 180'i seviyesinde olan borç ana para ve faiz ödemelerinin Atina'yı yeniden krize sürüklemeyeceğinden emin olmak istiyorlar. AB Komisyonu'nun ekonomik ve parasal işlerden sorumlu üyesi Pierre Moscovici yaptığı açıklamada, "Piyasalar ve kamuoyuna pozitif sinyal gönderecek bir anlaşmaya ulaşabileceğimize güveniyorum. Tüm aktörler arasında, gelecekte büyümeyi ve sürdürülebilir borcu sağlayacak, dengeli bir uzlaşmaya ihtiyacımız var" diye konuştu. Euro Bölgesi maliye bakanlarının bugünkü toplantıda, Yunanistan'a
ikinci kurtarma programı altında verilmiş olan 130 milyar euro kredinin vadesini ve ödemesiz dönemini 15 yıla varan bir süreye uzatmayı tartışmaları bekleniyor. Yunanistan'ın borcunun bir kısmının silinmesi ise gündemde yok.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)