E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYunanistan görüşmeleri başlıyor---

Yunanistan görüşmeleri başlıyor

Yunanistan görüşmeleri başlıyor
26 Ocak 2015 - 08:19 borsagundem.com

Eurogroup ile Atina arasında kurtarma programının uzatılması görüşmeleri bugün yeniden başlayacak

Yunanistan'da erken genel seçimin tamamlanması ile birlikte Eurogroup ile Yunanistan arasında AB-IMF kurtarma programının uzatılması için müzakereler bugün yeniden başlayacak.
Kathimerini gazetesinin haberine göre, kurtarma programının uzatılması bugün Brüksel'de Yunanistan Maliye Bakanı Gikas Hardouvelis'in katılımı ile yapılacak Eurogroup toplantısında ile alınacak. 
Euro Bölgesi maliye bakanlarının bugünkü toplantıda Yunanistan'da yeni kurulacak hükümete mesaj vermeleri de bekleniyor. 
Yunanistan'ın AB-IMF programı hedeflerinin yerine getirmesine ilişkin gözden geçirmenin 4 Şubat tarihine kadar tamamlanması gerekiyor. Gözden geçirme bu tarihe kadar tamamlandığı takdirde 16 Şubat'taki Eurogroup toplantısında ele alınacak. Aksi takdirde Yunanistan için kurtarma programının uzatılması gerekiyor.
Yunanistan'da başbakanlık görevini üstlenmesi beklenen Syrize lideri Çipras ise, AB liderleri ile ilk kez 12 Şubat'ta yapılacak AB zirvesinde biraraya gelecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)