E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYükselme potansiyeli yüzde 14 olan hisse---

Yükselme potansiyeli yüzde 14 olan hisse

Yükselme potansiyeli yüzde 14 olan hisse
28 Nisan 2017 - 16:26 borsagundem.com

İş Yatırım, Yapı Kredi için fiyat analizinde bulundu

YKB beklentilerin üzerinde kar açıkladı. Yapi Kredi Bank 1Ç17’de TL 1 milyar solo net kar açıkladı. Açıklanan kar çeyreksel bazda %76’lık bir artış kaydederken, piyasa beklentisinin %12 bizim beklentimizin %18 üzerinde gerçekleşti. Banka ilk çeyrekte yıllıklandırılmış olarak çeyreksel bazda 600
baz puan artışla %15 öz kaynak karlılığını yakalarken, net kar da yıllık bazda %42’lik bir artış kaydetti. Tahminlerimize göre daha iyi açıklanan net fazi geliri, net komisyon gelirleri ve tahsilattan iptal edilen karşılıklar yine beklentilerden daha fazla yazılan provizyon giderlerine rağmen karın beklentilerin üzerinde oluşmasına neden oldu. Bunun yanında faaliyet giderlerinin de kontrol alında tutulması ilk çeyrekte karı olumlu destekleyen bir başka faktör. Sonuçların piyasada hafif olumlu karşılanması beklenebilir. Marjlar yatay kaldı. YKB yılın ilk çeyreğinde kredilerini çeyrek bazında %4 büyüttü. TL bazli şirket kredileri, KGF bağlantılı krediler büyümeyi sürüklerken mevduatlar ise sektörün biraz üzerinde %5 büyüme kaydetti. Bankanın kredi spredleri bir miktar baskılanırken, fonlama maliyetlerinin genel olarak beklentilere göre daha düşük tutulması ve menkul kıymet gelirleri sayesinde marjlar bir önceki çeyreğe göre yatay tutulabildi. İkinci çeyrekte marj baskını hissedecek olan YKB’nin yılın ikinci yarısında bunu
terse çevirerek bütün yıl için yıllık marjını bir önceki seneyle aynı seviyede korumasını bekliyoruz. Ücret ve komisyonlarda ise POS gelirleri ve artan kredi aktivitesinin olumlu etkileri gözlemleniyor.
Takibe atılan kredilerde yavaşlama var. Takibe atılan kredilerde gözle görülür bir yavaşlama var. Bir önceki çeyreğe göre %33 azalan takibe intikal eden kredilerin toplam kredilere oranı da %2’ler den %1’e geriledi. Bunun yanında risk maliyeti ise yaşlanma etkisi nedeniyle 108 baz puana yükseldi ama bu rasyonun önümüzdeki çeyreklerde düşürmesi bekleniyor. Yakın izlemedeki kredilerin toplam kredilere oranı da 24 baz puan düşerek %3.1’e geriliyor. Aslında bu da takip rasyosunun daha kontrollü gidebileceğinin bir göstergesi.
Faaliyet giderleri kontrol altında. Yıllık faaliyet giderleri artışı %8 olarak gerçekleşerek yıllık enflasyon olan %11’in altında kaldı. Gider/gelir rasyosu ise çeyrek bazında 8 puan düşerek %40 olarak gerçekleşti. IT yatırımlarının olumlu faaliyet gider etkisinin devamını bekleyen yönetim maliyet kontrolü konusunda dikkatini koruyacağını belirtti.
Sermaye rasyoları rahat bir durumda. Sermaye yeterlilik rasyoları birinci kuşak için %10.7, toplam sermaye rasyosu ise %14.4 olarak gerçekleşti. Kurun özkaynaklar üzerindeki tahribatı olumlu düzenleme etkileri ve iç sermaye yaratımı yollarıyla bertaraf edildi.
Hedef piyasa değerimizi arttırıyoruz. Karin bize daha olumlu gelen tarafı aktif kalite görünümün iyileşmesi ve bunun tahsilat performansıyla desteklenmesi olarak ön plana çıkıyor. Bunun yanında ücret ve komisyon gelir performansı ise toplam gelirler için neredeyse bir sigorta gibi hareket ediyor. Hissenin hedef değerini TL 4.52’den TL4.90’a arttırıyoruz.

İş Yatırım


Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)