E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYüksek enflasyon beklentisi ile kur üzerinde baskı---

Yüksek enflasyon beklentisi ile kur üzerinde baskı

Yüksek enflasyon beklentisi ile kur üzerinde baskı
03 Eylül 2014 - 09:01 borsagundem.com

Bugün açıklanacak Ağustos ayı enflasyon rakamının beklentilerin üzerinde gelme ihtimali endişe yaratıyor.

''Bugün açıklanacak ağustos ayı enflasyonun rakamının beklentilerin üzerinde gelme ihtimalinin yarattığı endişe kur üzerinde baskı yaparken, Dolar'ın dünya genelinde değer kazancı yaşaması da Lira'nın daha da zayıflamasına neden oldu. 2.17 seviyesinin üzerinde hareket eden kur, dün yükseliş eğiliminde olan endekste de satış baskısına neden oldu. Ancak yaşanan satışlarla endeksin daha önce de test edilen 80.200-80-400 bölgesinde tutunduğunu gözlemledik.

Enflasyonda kötü senaryonun fiyatlandığını, dolayısıyla çift haneler görülmedikçe endeksin bu veriye sınırlı tepki vermesini beklemekteyiz. Olası satışların gündemde kalması durumunda  endeksin, yarın  Avrupa Merkez Bankası toplantısının yarattığı iyimser havayı fiyatlamaya devam edeceğini ve 80 bin seviyesinin üzerinde  tutunmaya devam edeceğini öngörüyoruz. Ayrıca 100 dolar seviyesine kadar gerileyen Brent petrol da olumlu olarak algılanacaktır. Son olarak da dün  MSCI Türkiye endeksi düşüşle kapatırken, CDS  179 seviyesine yükselmiş durumda.''

ZİRAAT YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)