E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarYuan'ı zayıflatmanın sırası mı?---

Yuan'ı zayıflatmanın sırası mı?

Yuan'ı zayıflatmanın sırası mı?
13 Temmuz 2013 - 10:12 borsagundem.com

Çin'in zayıflayan ekonomisi, Çin yuanı zayıflatmalı mı sorularını beraberinde getirdi.

Silvercrest Asset Management Kıdemli Stratejisti Patrick Chovanec ''Neden Yuan zayıflatılmamalı?'' sorusuna ''Bunun için size 3,4 trilyon (forex deki varlık değeri) sebep sayarım'' karşılığını veriyor.Yuan'daki değer kaybının Çin'li tüketicilerin alım gücünü azaltacağını, bununla birlikte yaşam sıtandartlarının da düşmesine neden olacağını söyleyen Chovanec, ülke kurundaki değer kaybının, tüketime dayalı bir ekonomide devlete hiç bir fayda sağlamayacağını belirtti.
 Haziran ayı ihracat rakamları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,1 düşüş göstererek Çin için beklenenin çok altında gerçekleşmişti. Böylece Çin ihracatı Ocak 2012'den itibaren olan ilk düşüşünü Haziran ayında gerçekleşmiş oldu.
Yuan kuru son 1 senede yüzde 5 değer kazandı. Bazı analistler bunun Çin ihracatının diğer ülkeler karşısında rekabet gücünü düşürdüğünü söylüyorlar. Buna karşın bazı ekonomistler de bu düşüşün dış talepteki sönüklükden kaynaklandığını söylüyorlar.
Konu hakkında konuşan HSBC Pekin baş analisti Junwei Sun ''Yuanı zayıflatmak bğyük oranda etkisiz olacak bir yöntem, çünkü global taleplerde genel olarak büyük bir azalış var'' şeklinde konuştu ve ''İhracatı arttırmaya çalışmak iyi bir hamle değil, şu anda hala en önemli sırada talep faktörü var'' dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)