E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYSK Başkanı Güven'den yeni açıklamalar---

YSK Başkanı Güven'den yeni açıklamalar

YSK Başkanı Güven'den yeni açıklamalar
22 Nisan 2018 - 13:59 borsagundem.com

YSK Başkanı Güven, İYİ Parti'nin durumuna ilişkin sorulara yanıt olarak siyasi partiler kanununu işaret etti

YSK Başkanı Sadi Güven 24 Haziran erken seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Güven, "Herhangi bir siyasi parti ile ilgili bir tespitimiz yok. Seçim takvimini açıklamak için uyum yasalarının Meclis'ten geçmesini bekliyoruz. Hangi partilerin seçime gireceği kanunda belli" dedi.

İYİ Parti seçimlere katılabilecek mi sorusuna cevap veren Sadi Güven, "Siyasi partilerin ne şekilde seçim girebilecekler siyasi partiler kanunda yazıyor. Kamuoyunda YSK’yı yıpratıcı şekilde açıklamalar oluyor. Bu açıklamalar YSK'ya zarar verdiği gibi Türk demokrasisine de zarar veriyor. Seçim takvimi için uyum yasalarının geçmesi gerekiyor. Seçim takvimini açıklamak için onu bekliyoruz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ertan Özet22 Nisan 2018 20:21

    İyi Parti mecliste grup kurunca nasıl da geri adım attın Sadi 😊 Emir kulu olduğunu biliyoruz.

  • Zalimler kaybedecek22 Nisan 2018 16:33

    Sadicimm kaç tane fazladan pusula bastırdınız merak içerisindeyim.örnek verirsek 55 milyon seçmen oy kullandı diyelim.60 milyon oy çıkma ihtimali yüzde kaçtır acaba söyler misin rica etsem.yoksa kazanan belli mi.eğer bu sefer de sahtekarlık olursa çok kötü şeyler olur bil istedimm sadicimmm.

  • Ali Cengiz22 Nisan 2018 16:12

    Mühürsüz oyları dikkatli sayın yanlışlık olmasın!

  • erol g.22 Nisan 2018 16:08

    İYİ PARTİNİN DE SEÇİMLERE KATILACAĞI TARİHE GÖRE SEÇİMLER YAPILMALIDIR AKSİ TAKTİRDE İYİ PARTİ SEÇİMLERE KATILMASINI ENGELLEMEK İÇİN SEÇİM TARİHİ DEĞİŞTİRİLMİŞ/ÖNE ALINMIŞ ANLAMINA GELİR BU DA DEMOKRASİYE KARŞI DARE/KOMPLO OLMUŞ OLUR

  • Buka22 Nisan 2018 15:29

    Devletin adamı olamıyorsunuz. İlla partilerin, iktidarın, paranın, gücün adamı olacaksınız. Devran değişince bukalemun gibi dönüyorlar

  • Burhan22 Nisan 2018 14:29

    Oyun bozuldu.

  • Bika22 Nisan 2018 14:13

    YSK, çelişkili kararlarıyla kendine zarar veriyor.