E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriYörsan Gıda da konkordato istedi---

Yörsan Gıda da konkordato istedi

Yörsan Gıda da konkordato istedi
11 Ekim 2018 - 04:35 borsagundem.com

Süt ve süt ürünleri sektöründe Türkiye'nin önde gelen firmalarından Yörsan Gıda, konkordato talep eden şirketler arasına katıldı

Türkiye'de konkordato talep eden şirketler listesine gıda devi Yörsan da katıldı. Süt ve süt ürünleri sektöründe Türkiye'nin önde gelen kuruluşlarından Yörsan Gıda konkordato istedi. Hürriyet'teki habere göre konkordato başvurusu önceki gün Susurluk Asliye Hukuk Mahkemesine yapıldı.

Dava başvurusunda, şirketin mali güçlük içinde olduğu kaydedildi. Dava dilekçesine göre, ekonomide yaşanan genel sıkıntıların şirketin mali yapısını olumsuz etkilediği belirtildi.

Konkordato talep eden Yörsan Gıda’ya yönelik bazı alacaklıların ise icra takibine geçtiği öğrenildi.

İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı en büyük 500 sanayi kuruluşu listesine de giren Yörsan’ın temeli 1964 yılında Yörükler Gıda Limited Şirketi olarak atıldı. 1984 yılında Türkiye’nin ilk beyaz peynir fabrikasını kuran Yörsan 4 yıl önce özel sermaye fonu Dubai merkezli Abraaj Group’a satıldı. Ocak 2018 tarihli ticaret sicil gazetesine göre Yörsan’ın yüzde 96 hissesi Abraaj Grubu’nun kontrolündeki Dairy Fresh Süt Ürünleri Ve Gıda Yatırımları San. Ve Tic. AŞ’ye, kalan hisse ise Yörsan’ın üç kurucu kurucusundan biri olan Şerafettin Yörük’e ait. Şerafettin Yörük ile Abraaj’ın davalık oldukları gündeme gelmişti. Bloomberg’in 3 ay önceki haberine göre Yörük, ‘adil olmayan sermaye artırımlarıyla şirketteki hisselerinin yüzde 20’den yüzde 3’e inmesine neden olunduğu’ gerekçesi ile yargı yoluna gitmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Aslantekin11 Ekim 2018 11:36

    araplar dönemini bilmem ama ne çektirdiydi mbarek adam be yatacak yeri yok yorumlara şöyle bi baktım ve o günlere gittim o bağırışlar anahtarlıktan çıkan ben geliyorum diyen o ses o gözlerde ki ifade vay be kimsen yoktur o anda sadece aklından ogün cocuğunun istedikleri ve akşam eve giderken almak zorunda olduğun alışveriş listesi geçer sıkarsın dişini neye kızmıştır kimbilir sana çıkmıştır o günkü piyango ablamız çağırır arada anlamaz konuyu ama olsun işçimisin kayar herkese öyle görmüştür çünkü bir de ispiyoncu tayfası vardır işleri sadece ispiyon o şimdi biri kaptan şoför ötekiler dağıldır gitti :) vesselam iyi olmuş hak yolu su testisi kırılmıştır mevzu etmeye gerek yok gömün gitsin mevtayı nasıl mı bilirdik haram olsun tüm göz yaşları eğer ki hakkın vaad ettiği gün var ise

  • mehmet sait11 Ekim 2018 09:33

    hacı dönemi çalışanıyım 18 ineğim var şu an ama her vidasında haram olan bir tesisi bir damla sütümü vermem zaten hiç bir yakın köylü de yörsan a vermez neden mi hacı döneminin madurları köy çocukları orada hep ezildi de ondan değil arap feriştahı alsa bizden bir damla süt gitmez oraya haram olsun hakkımız

  • köy cocugu11 Ekim 2018 09:23

    Abraaj a geçmiş olsun ama insan bi bakar bu kadar haram yenmiş gariban sömürülmüş bi tesis zaten alınmazdı alınsa da iyi getirmezdi nitekim de öyle oldu koca dünya devi bile götüremedi bundan sonra kimsede götüremez her taşında gözyaşı sömürü emek ve evine ekmek götürürken her şeye maruz kalmış gariban hakkı var hayatta orası adam olmaz. Hacı baba helallik al helallik bak öteki tarafta konkordato yok bilesin cenazen kalabalık olacak imama deyin helallik olayına girmesin yoksa fena.

  • madur işçi11 Ekim 2018 09:09

    zamanının gariban bükücüsü son işçi sömürücüsü Abrraaj ı kastedmiyorum dini bütün müslüman devrinden bahsediyorum. her zerresinde garibanın hakkının olduğu bir tesisten bahsediyorum batımış mı orayı devrin modern nazi işçi kampı diye müze yapmaları lazım be umarım bir daha hiç bir zaman açılmaz hakkım haram olsun. hacı nın iki yakası bi araya gelmesin.personel müdürün ile beraber öbür tarafta bekliyorum seni hakkım haram olsun bundan sonra alana da yaramasın inşallah

  • Yörsan Eski İşçisi11 Ekim 2018 09:01

    Her taşında 1998-2007 yılları arası çalışanlarının göz yaşının olduğu hakkının yendiği daha neleeeeer neler denetim kontrol müş ha ha ha gülerim yeminle anlatsam var ya neyse Allah(cc) gerekeni yaptı zaten zamanının kralı şimdi önünde tost satıyor bu ona yeter, böyle bir tesisten ne bekliyorsunuz ki eski patronlar sattı ama o mal ahlı mal alana da yaramadı ekonomi ile alakası yok o maldan kimseye hayır gelmez bundan sonra alana bile yaramayacak göreceksiniz. zamanın nazi kampı idi çünkü orası. her önünden geçerken bedduamı eksik etmiyorum ve öbür dünyada da hacı babaya ve devrin müdürlerine hakkımı helal etmiyorum. öyle yatırım olacaksa olmaz olsun.

  • Yörsan Eski İşçici11 Ekim 2018 09:51

    Okie Dokie sanırım siz zamanında tek evrakla 2 sefer ankaraya mal çekenlerden yada çanta getirenlerden veyahut yıldızlı işlem yapanlardansınız açtırmayın konservenin kapağını

  • Okie Dokie11 Ekim 2018 09:36

    Nankör işçi seni. Yemek yediğin kaba pislemişsin. İşveren seni kapı önüne koymakla iyi yapmış.

  • gs11 Ekim 2018 08:30

    ÜRETİM ÜRETİM ÜRETİMMM... 5000 TL verip telefon almayın, 1500 TL verin, 15000 TL verip yabancı TV almayın, beko alın, vestel alın, grundig alın, zaten bi dizi izliyorsunuz. beyaz eşya yı yabancı marka almayın, arçelik beko alın.. memleketin parası memlekette kalsın, daha çok kalsın, daha çok üretelim. dışarıdan ne gelirse kendiniz buna fren yapın,...tek şart kendi malımız kendi ürünümüz... çiftçimiz çalışmaktan kaçmasın, hazır tohuma kanmasın, tarlasını motorla değil, saban la sürsün, daha az eksin, ama maliyet düşürerek daha bereketli olsun... ÜRETİM ÜRETİM ÜRETİM.. eğer herkes kolay yolu seçerse bu iş olmaz.

  • inandık11 Ekim 2018 08:00

    yok ya bu psikolojik

  • vatandaş11 Ekim 2018 07:24

    Son zamanların modası olan konkordata ilan eden şirketler karlılıkları çok olduğu zaman gelin kaymağı paylaşalım demiyorsa bırakın şimdi batsın.

  • Numan Ertokuş11 Ekim 2018 05:09

    Tüm bu olumsuz gelişmelerin sebebi yüksek faiz ve petrol fiatlarının yükselmesi maliyetleri artırıyor , işçi ücretleri masraflar artıyor.Türkiye acilen faizleri düşürmeli , petrol fiatlarını aşağı çekmeliyiz.her şeyin yüksek olduğu bu ortamda şirketler zorlanıyor iş çeviremiyor.

  • NNN11 Ekim 2018 07:20

    HEPSİ DOLAR VE AVRO YÜZÜNDE DÖVİZ DÜŞMEDEN FAİZ ENFLASYON DÜŞMEZ